TOP

Denham introduceert biologisch afbreekbare stretchjeans

Denham en producent Candiani Denim brengen deze maand spijkerbroeken van plantaardige stretchstof op de markt. Dit maakt de jeans biologisch afbreekbaar.

Denham en Candiani Denim claimen de eerste bedrijven te zijn die biologisch afbreekbare stretchdenim maken. De nieuwe stof, die vooralsnog wordt gebruikt voor de populaire Denham-fits Razor en York, is gefabriceerd met behulp van de plantaardige en gepatenteerde ‘Coreva Stretch Technology’. Natuurlijk rubber wordt hierbij omwikkeld met organisch katoen. Dit resulteert in denimstof dat vrij is van plastic en microplastic. Volgens de producenten het merk is het duurzame alternatief even rekbaar als reguliere stretchjeans en heeft het ook dezelfde eigenschappen om weer in vorm te krijgen. De innovatieve denims zijn onderdeel van Denhams’ ‘Life is Movement’-collectie. 

Salami

Alberto Candiani, eigenaar van de gelijknamige denimfabrikant, kwam op het idee van de nieuwe techniek toen hij in een Milanese delicatessenzaak salami kocht. In het persbericht vertelt hij: “In een wereld waar grondstoffen uitgeput raken en vuilnisbelten overvol raken met weggegooide artikelen, is het onze taak om uit te kijken naar hernieuwbare middelen. Naast biologisch afbreekbare en composteerbare materialen. De denimindustrie moet de leiding nemen in deze revolutie. We doen dit niet omdat er vraag naar is, maar omdat dit het juiste is om te doen.”