TOP

De zomertrends van 2015 volgens Google

Google heeft voor het eerst aan de hand van zoektermen uitgezocht wat de trends zijn voor de zomer van 2015.

Om uit te vinden wat de laatste zomertrends zijn, heeft Google dit jaar voor het eerst aan de hand van resultaten op Google Search een lijstje gemaakt met de kledingstukken waar mensen in de Verenigde Staten het meest op zoeken. De resultaten staan in het Spring 2015 US Fashion Trends Report.

Het internetbedrijf heeft bij verschillende mode-gerelateerde zoektermen gekeken hoe vaak ze voorkwamen ten opzichte van eerdere jaren. Ook heeft het bedrijf gekeken in welke regio van de VS er het meest gezocht werd op deze term. Dit gaat dan om woorden die mode-gerelateerd zijn, zoals broek, rok en t-shirt. Hierbij is ook gekeken in welke combinatie de woorden werden genoemd, zoals kleur en variant. Op deze manier heeft Google geanalyseerd wat de trends zijn van de zomer van 2015.

Tule rok

De rok gemaakt van tule was in januari erg populair: ten opzichte van januari 2014 hebben 34 procent meer mensen gezocht op de tule rok. Consumenten willen deze rok in alle kleuren van de regenboog, maar de meest populaire varianten zijn zwart en wit. Willen ze deze kopen? Nee, dat niet. Consumenten maken hem liever zelf: de meeste zoektermen laten zien dat de consument zoekt op tutorials om de rok zelf te maken. Dat dit klopt bewijst YouTube: meer dan 20.000 mensen hebben een tutorial op de website gezet.

Joggingbroeken

Ook joggingbroeken blijken erg populair. Veel mensen hebben er al eentje in hun bezit, aldus de zoektermen. Zij zoeken op Google naar verschillende merken die de broeken verkopen en welke merken de leukste selectie en de beste deals hebben. Consumenten gaan met deze trend graag uit hun comfort-zone, zo blijkt: de stijl waar het meest op gezocht is, is de emoji joggingbroek.

google joggingbroeken

Midi rok

De midi rok is terug. In de afgelopen drie jaar is er negen keer meer gezocht naar de kuitlange rok. Consumenten willen het liefst weten hoe je ‘m draagt en in welke outfit. Ze gaan naar Google Search voor advies, inspiratie en styling van de midi skirt in hun outfit. Ook blijkt dat inmiddels een grote variatie aan midi rokken populair zijn: onder meer strak, a-lijn, hoge taille, skater, rond en wijd zijn populaire varianten van de rok.

google midi rok