TOP

Mannen geven meer geld uit aan kleding dan vrouwen

Gemiddeld geven mannen meer geld uit aan kleding dan vrouwen. Dit is een van de resultaten uit een onderzoek van Kortingscode.nl.

Uit onderzoek onder 1056 Nederlanders van Kortingscode.nl blijkt dat mannen gemiddeld meer geld uitgeven aan kleding dan vrouwen. Per maand besteden mannen 73 euro aan kleding, bij vrouwen is dit 66 euro per maand.

Lagere prijs

Julian Aijal van Kortingscode.nl vertelt in een persbericht over de opvallende uitkomst: “Het lijkt erop dat vrouwen onterecht bekend staan als de grootste shoppers. Een verklaring daarvoor kan zijn dat vrouwen misschien wel meer producten kopen, maar voor een lagere prijs. Terwijl mannen juist investeren in duurdere producten die langer meegaan.”

Uiterlijk is belangrijk

Ook blijkt uit het onderzoek dat 14 procent van de vrouwen af en toe kledingaankopen verborgen houdt voor haar partner. Verder heeft een op de vijf vrouwen wel eens een kledingstuk weg gedaan omdat zij het niet mooi vond: 9 procent van de mannen doet dit ook wel eens. Voor mannen is het erg belangrijk hoe de vrouw eruit ziet. 50 procent van de mannen is wel eens afgeknapt op een vrouw vanwege haar kleding.

Er is ook gekeken naar de uitgaven per provincie. Die ligt in Zeeland het hoogst: 92 euro geven de Zeeuwen gemiddeld per maand uit aan kleding. Friezen zijn het meest zuinig. Zij besteden gemiddeld 52 euro aan kleding.