TOP

De Blauwe Shop: leukste kledingzaak om bij te werken

De Blauwe Shop, met winkels in Hardenberg en Hoogeveen, is de leukste winkel in Nederland om bij te werken. De jeanszaak kreeg tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala afgelopen woensdag de titel uitgereikt.

De verkiezing van de ‘Leukste Winkel om bij te Werken’ is een deelprijs van de ING Retail Jaarprijs. Winkeliers of hun medewerkers konden ‘hun’ winkel hiervoor aanmelden. Uit alle 260 inzendingen (waarvan veel uit de mode!) werd door het HBD een voorselectie gemaakt, waarvan na bezoek door de jury drie genomineerden overbleven: De Blauwe Shop, Chocolaterie Pierre in Hillegom en winkelketen Prominent zitmeubelen. Winnaar De Blauwe Shop ontvangt een bedrag van €2500, dat mag worden besteed aan iets leuks voor de winkel en het team dat daar werkt.

Verantwoordelijkheid

De Blauwe Shop heeft drie jeanswinkels in Hardenberg en Hoogeveen, met 25 medewerkers. De jury loofde vooral de goede werksfeer en de verantwoordelijkheid die de medewerkers krijgen, naast het feit dat eigenaren Siem en Janneke Bouma samenwerken hoog in het vaandel hebben. “Dat geldt zowel voor de samenwerking met collega’s in de branche als voor de samenwerking met hun medewerkers. Die geven zij volop verantwoordelijkheid”, meldt het juryrapport. “Of het nu gaat over de inkoop, sturen op cijfers of marketing, de inspraak is groot. Eigen initiatief wordt op prijs gesteld en beloond. Een werkwijze die de medewerkers bijzonder aanspreekt en heeft geresulteerd in een hecht team, zowel tijdens als na het werk. De sfeer op de werkvloer is uitstekend. Invallen in geval van ziekte of overwerk is daardoor nooit een probleem. Om iedereen bij de les te houden is er één keer in de maand teamvergadering, waar iedereen zijn zegje kan doen. De ruimte om je als medewerker te ontplooien en te scholen is groot. Siem en Janneke laten hun medewerkers daarbij ondersteunen door een externe coach.”

Bekijk het filmpje van de prijsuitreiking op de website van het HBD.