TOP

Prix de la Mode-prijzen uitgereikt door Marie Claire

Voor de vierde keer reikte tijdschrift Marie Claire in het Concertgebouw in Amsterdam de Prix de la Mode-prijzen uit. Onder andere Olcay Gulsen en Spijkers en Spijkers sleepten een award in de wacht.

Tijdens een exclusief diner overhandigde presentatrice Eva Jinek donderdagavond de acht Prix de la Mode-prijzen uit aan de gelukkige winnaars. De prijzen zijn bedoeld voor mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de modewereld.

Vier Nederlandse winnaars
Supertrash eigenaresse Olcay Gulsen, actrice Tjiske Reidinga, ontwerpersduo Spijkers en Spijker en model Patricia van Vliet waren de Nederlandse gelukkigen. Reidinga mag zich dit jaar ‘het stijlicoon van Nederland noemen.’ Volgens de actrice is eigenheid het toverwoord als het gaat om persoonlijke stijl. “Het is mooi dat je een kledingstuk ziet en dat je er iemand in herkent. Dan heb je iets specifieks”, aldus de Gooische Vrouwen actrice in Spits.

Naast de Nederlandse winnaars, sleepten ook Nicola Maramotti, directeur van het modemerk Max Mara, ontwerpster Vivienne Westwood, creatief directeur Peter Dundas van Pucci en ontwerpster Vanessa Bruno een Prix de la Mode in de wacht.

De winnaars op een rij:
– Supertrash-eigenaar Olcay Gulsen: Best Fashion Entrepreneur
– Ontwerpduo Spijkers en Spijkers: Best National Designers
– Actrice Tjiske Reidinga: Best Style Icon
– Topmodel Patricia van Vliet: Best Model
– Nicola Maramotti, directeur van het modemerk Max Mara: Best Fashion House
– Ontwerpster Vivienne Westwood: Lifetime Achievement Award
– Creatief directeur Peter Dundas van Pucci: Best Accessory Line
– Ontwerpster Vanessa Bruno: Best International Designer

Erg spannend was de bekendmaking van de winnaars overigens niet. De namen van alle winnaars staan namelijk in de nieuwste Marie Claire. Deze editie lag de middag voor het diner al in de winkel.