TOP

Curator: ‘Goede hoop op doorstart Witteveen’

De curator van de failliet verklaarde vrouwenmodeketen Witteveen heeft goede hoop op een doorstart, waarbij de werkgelegenheid zoveel mogelijk kan worden behouden.

Curator Rinke Dulack heeft ‘goede hoop’ dat de failliete vrouwenmodeketen Witteveen een doorstart kan maken. “Inmiddels heeft zich een behoorlijk aantal gegadigden gemeld”, meldt hij in een persbericht. Met een aantal partijen praat de curator nu verder over een mogelijke doorstart van Witteveen, een proces dat naar verwachting ‘nog wel enige tijd zal vergen’. Dulack hoopt op een ‘bevredigende’ oplossing, waarbij de banen van de bijna 400 medewerkers zoveel mogelijk worden behouden. Of de vrouwenmodeketen in zijn huidige vorm kan worden voortgezet, is op dit moment echter nog onduidelijk.

Belastingschuld

Witteveen Mode B.V. werd op 25 juli 2017 failliet verklaard door de Rechtbank Midden-Nederland. Het faillissement werd aangevraagd door de Belastingdienst. Aandeelhouder Jürgen Spies liet in een eerdere reactie op het faillissement weten: “Sinds de overname in februari 2016 (door investeringsmaatschappij O&C Investments, red.) is de belastingschuld aanzienlijk teruggebracht, echter kon Witteveen niet voldoen aan de door de Belastingdienst geëiste directe aflossing van de huidige achterstand.”

Rustiger vaarwater

Inmiddels is Witteveen volgens de curator in ‘rustiger vaarwater’ gekomen. Een aantal winkels is gesloten en ook de webshop is voorlopig uit de lucht, maar alle lopende online orders worden gewoon uitgevoerd. Ook spaarkaarten die zijn afgegeven voor de datum van het faillissement, behouden hun waarde (mits klanten minimaal €75,- uitgeven).

Op normale wijze

De overige 72 winkels blijven ‘tot nader order’ open. Op de website van Witteveen is een overzicht te vinden van de vestigingen waar klanten nog steeds terecht kunnen. De verkopen in de winkels sinds het faillissement zijn volgens de curator ‘zonder meer bevredigend’. “De exploitatie kan op normale wijze worden voortgezet omdat de curator en de bank goede afspraken hebben gemaakt die dit mogelijk maken.”