TOP

CPH Kids vervroegt zomereditie 2013

De Kopenhaagse kindermodebeurs CPH Kids, tegenhanger van Ciff Kids, gaat de zomereditie met een aantal weken vervroegen. De zomercollecties voor 2014 zullen vervroegd worden van begin augustus naar eind juni 2013.

Geheel tegen de Deense inkooptraditie van later inkopen, zal CPH Kids gaan plaatsvinden van 23 tot 25 juni 2013, als ook Bubble London, Pitti Bimbo Florence, Playtime Paris en Kleine Fabriek in Amsterdam ongeveer plaatsvinden. Daarmee wil de beurs een efficiënter en actueler inkoopmoment voor kindermode zijn. En bovendien niet langer midden in de Europese vakantietijd vallen. 

CPH Kids managing director Sandra Stenderup: “Ons voorstel de zomereditie te vervroegen is afgelopen week goed ontvangen door onze exposanten. Op deze manier stappen we uit de schaduw van de Kopenhagen Fashion Week, waarin de spotlights op mannen- en vrouwenmode staan.”

Ciff Kids niet verplaatst

Of de vervroegde beurs genoeg inkopers, stylisten en pers gaat trekken is maar de vraag. De zomereditie van Ciff Kids, de kindermodebeurs van het mode-inkoopcentrum Ciff wordt vooralsnog niet verplaatst. De wintereditie van CPH Kids blijft overigens zoals hij is en vindt plaats van 31 januari tot 2 februari 2013.