TOP

Coutureshow ‘Fur You’ van Irving Vorster

Op tien oktober gaf couturier Irving Vorster een show in het Dutch Design Hotel Artemis, waarbij nepbont een grote rol speelde.

Irving Vorster is voor zijn vijfde collectie een samenwerking aangegaan met Carpet Sign, een fabrikant van luxueuze tapijten. De know-how van hun fabricageproces heeft hij weten toe te passen in de stofbewerking van enkele creaties. Er zit bijvoorbeeld een experimentele jurk in de collectie die is gemaakt van verschillende diktes tapijthaar.

“Met deze collectie wil ik vooral een statement maken omtrent nepbont”, laat Vorster weten. “Er zijn mooie alternatieven verwerkt die de looks van echt bont hebben.”

Vorster maakte veel gebruik van wol en zijde gemixt met transparante stoffen en hier en daar subtiele glitterprints. Het kleurgebruik is sober: gedempte paarstinten, zwart en kiezel met fuchsia highlights.

In april maakte Vorster zijn buitenlands debuut tijdens de Alternative Fashion Week in Londen, waar hij werd geselecteerd uit een honderdtal inzendingen. Speciaal voor die show maakte hij een minicollectie damescouture die goed werd ontvangen door het publiek.