TOP

‘Corona heeft belang van lokale modewinkel bevestigd’, Colruyt slokt modeketen ZEB bijna volledig op en zo ziet fashionoutlet Zevenaar er straks uit

Corona heeft volgens de ceo van modemerk Xandres het belang van de lokale modewinkel bevestigd, Colruyt slokt modeketen ZEB bijna volledig op en zo ziet fashionoutlet Zevenaar er straks uit. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 9 september.

‘Corona heeft het belang van de lokale modewinkel bevestigd’

De coronacrisis de kracht van de lokale winkel ligt, zegt zegt Patrick Desrumaux, ceo van het Belgische modelabel Xandres op Retaildetail. “We hebben gezien dat er bijzonder veel ondernemerschap zit in dat kanaal. Die mensen hebben zichzelf opnieuw uitgevonden, elk op hun manier.” De kracht van die zelfstandige winkels ligt in het snel aanpassen aan de situatie, stelt hij. “Ze hebben van maart tot mei de deuren moeten sluiten, net als wij, maar ze hebben zich ook opnieuw uitgevonden. Wij hebben nieuwe modellen zien ontstaan: shopping via video, Facebook, Instagram. Die mensen hebben zich digitaal getransformeerd met een snelheid waarop ik alleen maar jaloers kan zijn.” De trend van lokaal shoppen heeft toekomst, vindt Desrumaux: “Zoals Jorg Snoeck (founder Retaildetail, red.) het recent formuleerde: de lokale winkel 3.0 heeft zeker zijn bestaansreden, maar het zal een totaal andere winkel zijn dan vroeger: ondernemers moeten zich digitaal aanpassen.”

Colruyt slokt modeketen ZEB bijna volledig op 

Retailer Colruyt neemt de holding boven de Belgische kledingketen ZEB, Fraluc, grotendeels over. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Colruyt vergroot zijn belang namelijk van 68 naar meer dan 96 procent. De overige vier procent blijven wellicht bij ZEB-oprichter en ceo Luc van Mol, al maakten beide partijen geen financiële details over de deals bekend. In 2014 stapte Colruyt in ZEB door in twee fasen het belang van 50 procent over te nemen van het durfkapitaalfonds Vendis Capital, waarin de familie Colruyt zelf investeert. Onder de vleugels van Colruyt verdubbelde de omzet van Fraluc in drie jaar tijd tot 166 miljoen euro. Uit de jaarrekening blijkt dat Fraluc in het boekjaar 2019 een bedrijfswinst van 6 miljoen euro boekte. Maar het modebedrijf schrijft netto al jaren rode cijfers. Dat Colruyt de multibrandketen voor vrouwen- en mannenmode opslokt, is geen verrassing. De retailer bedong al bij de instap de optie om ‘over een termijn van minstens tien jaar’ – dus ten vroegste in 2024 – de controle over de modegroep te verwerven.

Nike Europe verliest hoger beroep tegen Action Sport

Nike Europe – voluit Nike European Operations Netherlands b.v. (Neon) en gevestigd in Hilversum – heeft het hoger beroep verloren tegen Action Sport, een Italiaanse sportartikelenwinkel die Nike-artikelen online verkocht. Dat meldt Emerce. Neon verbrak de handelsrelatie met Action Sport en geeft ze geen toegang meer tot hun webplatform, omdat de Italianen de Nikeproducten gingen aanbieden via Amazon. Action Sport kon niet langer bestellingen bij Neon plaatsen. Daarop stapten de Italianen naar de rechter. De Italiaanse rechter verwees de zaak door naar de Amsterdamse rechtbank omdat Nike Europa statutair in Nederland is gevestigd. De rechter wees die vergoeding vervolgens toe. Nike heeft een aantal bestellingen namelijk niet uitgeleverd, hoewel die al waren geaccepteerd. Het Gerechtshof Amsterdam heeft de schadevergoeding, die inmiddels in opgelopen naar ruim 46.000 euro, dus opnieuw toegewezen.

Inflatie op laagste peil sinds 2016

Consumentengoederen en -diensten waren in augustus 0,7 procent duurder dan vorig jaar. Dat is de laagste prijsstijging sinds november 2016, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juli was de prijsstijging nog 1,7 procent. Dat de prijzen gemiddeld minder hard stijgen komt onder meer door de prijsdaling van vliegtickets en pakketreizen. Vliegtickets waren in augustus 21,6 procent goedkoper dan een jaar eerder. In juli was vliegen nog 4,8 procent duurder. De prijzen voor pakketreizen waren in augustus 11,5 procent lager dan een jaar eerder, terwijl de prijzen in juli 0,5 procent hoger lagen. Ook kleding en voeding drukken de inflatie. Kleding was in augustus 4,5 procent goedkoper dan vorig jaar. In juli lagen de prijzen van kleding nog 1,7 procent hoger dan een jaar eerder. Voeding was in augustus 1 procent duurder, in juli was de prijsstijging nog 2 procent. De afgenomen prijsstijging is toe te schrijven aan de prijsontwikkeling van groenten en vlees. Vooral aardappelen waren in augustus goedkoper.

Zo ziet fashionoutlet Zevenaar er straks uit

Nu de contouren zichtbaarder worden van fashionoutlet die in 2022 opent in Zevenaar, deelt ontwikkelaar Stable Internationaal een introductiefilmpje erover op social media. Zo geven een beeld van hoe het er in de toekomst uit komt te zien, meldt onder meer de Gelderlander. De grond is inmiddels bouwrijp en het is wachten op de eerste paal. Fashion Outlet Zevenaar verrijst aan de Spoorallee telt en er komen ongeveer 85 tot 100 winkels en diverse horecazaken. Het wordt na de outlets in Roosendaal, Roermond, Leystad en Halfweg de vijfde in Nederland. De outlet in Halfweg moet ook nog openen, dat gebeurt naar verwachting nog dit jaar. Zevenaar zou aanvankelijk ook in 2021 openen, maar dat bleek niet haalbaar. Het bouwrijp maken van de grond nam meer tijd in beslag dan verwacht.

Fashion Outlet Zevenaar

Fashion Outlet Zevenaar grenzeloze belevinghttps://fashionoutletzevenaar.nl/nl/nieuws/algemeen/fashion-outlet-zevenaar-grenzeloze-beleving

Geplaatst door Fashion Outlet Zevenaar op Donderdag 3 september 2020

Foto: Pixabay/ C00