TOP

Cora Kemperman maakt doorstart

Nicole Groeneveld Consultancy wil het modemerk Cora Kemperman overnemen.

Op vrijdag 4 november 2016 is bekendgemaakt dat het merk Cora Kemperman overgenomen wordt. Nicole Groeneveld Consultancy wil het merk voortzetten, samen met een aantal Mac & Maggie-collega’s en support van Cora Kemperman zelf. Dit blijkt uit een e-mail van curator Marjolein Oonk-Pallandt aan oud-klanten van Cora Kemperman.

Het moederbedrijf van modeketen Cora Kemperman, Lafalda Mode B.V., werd op 7 juni 2016 failliet verklaard.

In juli waren er wel plannen voor een eventuele doorstart, maar die ging niet door omdat de zes potentiele overnamekandidaten afhaakten. Dit kwam vooral door de kosten voor de winkels en de verwachte omzet volgens de curator. Inmiddels zijn de winkels gesloten en is er opheffingsuitverkoop geweest.

Het modemerk maakt nu dan toch een doorstart. “De intentie is collecties onder deze merknaam via een webshop en sociale media zoals Facebook aan te bieden”, meldt de curator in de e-mail.

Nicole Groeneveld

Nicole Groeneveld werkte tussen 1983 en 1987 bij Mac & Maggie. Daarna werkte ze onder meer bij Bijenkorf, Promiss, WE Fashion en Supertrash. Uit haar profiel op LinkedIn blijkt dat ze al eerder Cora Kemperman wilde overnemen. Tussen 2007 en 2008 was ze ‘potential owner’.

Cora Kemperman

In 1995 startte Kemperman Cora Kemperman samen met Gloria Kok. Het jaar ervoor was Kemperman ontslagen bij Mac & Maggie. Dit was een succesvolle en modieuze modeketen in de jaren 70 en 80. In de jaren 90 kreeg Mac & Maggie te maken met teruglopende inkomsten waardoor het van de directie jonger en goedkoper moest. Vanaf 1976 had Kemperman binnen het bedrijf de artistieke leiding en Kok was producent. Ze hadden veel samengewerkt en openden met eigen geld meteen drie winkels.

Kok wilde niet meer verder met het bedrijf en stapte in 2010 eruit. Kemperman ging in 2012 met pensioen. Het moederbedrijf Lafalda B.V. werd verkocht aan Brigitte de Wilde en de nicht van Kemperman, Saskia Kemperman. In maart 2015 begonnen de problemen. De nicht van Kemperman kreeg een burn-out en stopte een tijd met werken. De vervanger van Saskia Kemperman had weinig ervaring met de stijl, maar wilde geen contact met de oprichters. Er moest worden bezuinigd, dus degene die de financiën regelde, moest eruit. De schulden stapelden zich op wat uiteindelijk leidde tot een faillissement.

Lees ook: Geen doorstart voor Cora Kemperman