TOP

Cool Cat wil uitbreiden in Europa

Kledingketen Cool Cat moet uitgroeien tot een Europese winkelketen met in elke grote stad een filiaal. Ook 'broertje' America Today moet flink groeien in Europa, met tien winkels per jaar.

Cool Cat heeft op het moment 145 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Oprichter Roland Kahn vertelt in een interview met Het Parool dat dit aantal nog flink omhoog kan. De start in Frankrijk bleek moeizaam, maar de winkels in Frankrijk moeten dit jaar winstgevend worden en daarna moeten er 2 tot 3 per jaar bijkomen. Daarnaast wordt de Cool Cat winkel op de Nieuwendijk in Amsterdam verbouwd. De winkel krijg een club-uitstraling met twee dansvloeren en een skatebaan. Inspiratie is de Amerikaanse dancecultuur en -mode.

America Today, dat Kahn in 2006 overnam, heeft vorig jaar de eerste winkel in Frankrijk geopend en twee filialen in Italië. De jeansketen moet eind dit jaar gegroeid zijn naar 55 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Italië. Daarna moeten er tien per jaar bij komen. De prijzen van de kleding van America Today is verlaagd door de productie te verplaatsen naar China, waar ook de collectie van Cool Cat wordt geproduceerd.

Per 1 januari 2011 zal Roland Kahn terugtreden als bestuursvoorzitter van Cool Cat en een meer adviserende rol als president commissaris vervullen. In 2006 trad hij ook al terug, maar door organisatorische moeilijkheden kwam hij een jaar later weer terug. Kahn is daarnaast actief in vastgoed en investeert in verschillende bedrijven. Hij haalde ook het Portugese jeansmerk Salsa Jeans naar Nederland.