TOP

Converse slaat handen ineen met virtuele band Gorillaz

Sneakermerk Converse is opnieuw een samenwerking met een muziekband aangegaan. Voor de voorjaarscollectie van 2012 werd de Chuck Taylor All Star samen met de Britse band Gorillaz van nieuwe prints voorzien.

De samenwerking met Gorillaz staat ook voor een muzikale samenwerking ‘Three Artists. One Song’, die gelijktijdig met de collectie wordt uitgebracht. Gorillaz vieren de tiende verjaardag van hun debuutalbum ‘Gorillaz’ met het verzamelalbum ‘Singles Collection: 2001-2011’, dat op 28 november is verschenen.

Camouflageprint
De Gorillaz-collectie voor Converse bestaat uit vier verschillende uitvoeringen van de Chuck Taylor All Star die op de band zijn geïnspireerd. Zo is de camouflageprint bekend van de hoes van hun debuutalbum. De andere drie modellen van de Gorillaz Chuck Taylor All Star-collectie worden in februari 2012 onthuld. De schoenen zijn vanaf dan internationaal verkrijgbaar bij geselecteerde winkels. De adviesprijs is 89,95 euro.

Gorillaz Sound System-avond
Om de samenwerking te vieren, houden Gorillaz en Converse op donderdag 1 december 2011 een Gorillaz Sound System-avond in de legendarische 100 Club in Londen.