TOP

Chasin’: meer shop-in-shops in 2012

Chasin' gaat wegens succes nog meer shop-in-shops openen bij zelfstandige modezaken. Op 1 augustus opende de eerste bij Van Tilburg Mode en Sport in Nistelrode. In 2012 komen er ongeveer tien bij.

“Ik durf gerust te zeggen dat het een doorslaand succes is”, zegt Jan Peters, directeur van Score, waar Chasin’ vandaan komt. “We zien elke dag via EDI de verkopen van de shop-in-shop en die zijn uitstekend. Het is een stuk meer dan we verwacht hadden. We hadden een omzet begroot van 5000 euro per vierkante meter, maar het ligt daar ver boven.”

Vliegende start

Peter van Tilburg, directeur van Van Tilburg beaamt dit. “Wij hebben zeker geen spijt van deze samenwerking. We voelden ons van begin af aan gevleid dat we in aanmerking kwamen voor de eerste shop-in-shop van Chasin’. Je kunt spreken van een vliegende start, want het gaat boven verwachting. Het zijn natuurlijk ook commerciële producten en in de beleving van de consument is Chasin’ een topmerk. In deze tijden valt het niet mee om een nieuw merk in je winkel neer te zetten, maar Chasin’ is na vier maanden al tot de top 5 doorgedrongen op onze afdeling mannen – trend. Verder is de samenwerking erg goed. We hebben er nauwelijks omkijken naar, want Chasin’ regelt alles zelf.”

Retailpower

De pilot met de shop-in-shop bij Van Tilburg gaf het moederbedrijf inzicht in de aansturing van een shop-in-shop. Jan Peters: “Het is natuurlijk helemaal nieuw voor ons en het was best spannend. Hoe werkt het? Hoe verkoopt het? Maar het werkt eigenlijk zoals wij voor ogen hadden en we hebben weinig aanpassingen hoeven doen in de werkwijze of het systeem. Wij bieden de ondernemer weinig inkoopzorgen en een vrij laag risico. Alles gaat via EDI en wij nemen de inkoop en voorraad uit handen. Kortom een topmerk met retailpower !”

Kandidaten

Nu de eerste shop-in-shop succesvol blijkt ziet het bedrijf reden tot uitbreiding. Jan Peters is al in gesprek met meerdere kandidaten. “Er gaan in 2012 ongeveer 10 shop-in-shops open, maar ik kan nog geen namen van winkels noemen. Het zijn natuurlijk wel winkels met een behoorlijk volume, want het shopconcept is minimaal 40 vierkante meter.”

Chasin’ heeft 34 winkels in Nederland, plus 2 in Duitsland en België. Daarnaast is het merk verkrijgbaar bij Score, Score.nl, Chasin.com en sinds dit jaar via Jeansonline.nl.