TOP

Conflict over te voeren beleid bij State of Art

Evelyne Westerman en haar vader Albert Westerman zijn het niet eens over het te voeren beleid bij State of Art. Op dit moment wordt achter gesloten deuren bekeken hoe de situatie kan worden opgelost.

Volgens Albert Westerman is er een conflict ontstaan over de verjongingsslag die niet van de grond is gekomen. “We moeten geen kleding als G-star of Scotch & Soda willen maken maar ons focussen op de bekende State of Art-doelgroep: de man van 30-plus. Het is nu een kwestie van loslaten en weer als vanouds verdergaan.” Evelyne Westerman wil niet te veel loslaten over de situatie: “We willen deze achter gesloten deuren oplossen en dit zal op korte termijn gebeuren.”

De omzet
Geruchten over tegenvallende resultaten van het bedrijf veegt Albert Westerman van tafel. “Daar is niets van waar. 2010 was een goed jaar en de omzet over 2011 blijft hiermee gelijk. Over 2012 verwachten we wel een geringe omzetdaling in de eerste helft van 2012 van rond 7 procent, een trend die in de rest van Nederland ook zichtbaar is. De resultaten in Nederland (rond -15%) lopen achter bij de goede verkopen in België en Scandinavië.

De plannen
In januari presenteert State of Art de nieuwe collectie aan retailers, ‘die over de periode juli tot en met oktober gaat’. Ook geeft Westerman aan op zoek te gaan naar geschikte winkelpanden in het zuiden van Nederland.