TOP

Dockers lanceert K-1 Khaki collectie

Dockers heeft vorige week groots de K-1 Khaki collectie in Londen gelanceerd. De premium collectie bestaat uit khaki broeken, shirts, jacks en T-shirts. Pers en retailers uit heel Europa waren te gast bij het evenement in de Hansom Hall in het St. Pancras hotel in Londen.

De lancering van de Dockers K-1 Khaki collectie werd neergezet in een jaren veertig sfeertje. Dit was doorgevoerd tot in de kleinste details, van de geadresseerde brieven op het officiersbureau tot de secretaresses die aan het bellen en typen waren. De jaren veertig waren mede door de Tweede Wereldoorlog heel belangrijk voor het ontstaan van de khaki look. De lancering in het hotel werd afgesloten met een feest in de Naval & Military Club, waar de originele Dockers K-1 Khaki werd gelanceerd in 1998.

Militair

De Dockers K-1 Khaki is gebaseerd op de meest authentieke militaire broek die er is: de khaki. Deze legerbroek werd bekend bij het publiek doordat Amerikaanse soldaten de broek na de Tweede Wereldoorlog in hun vrije tijd bleven dragen. De K-1 collectie voor zomer 2012 bestaat uit chino’s en cargopants, shirts, jacks en T-shirts met graphics geïnspireerd op de jaren veertig. In het kleurenpalet vrijwel alleen militaire kleuren.