TOP

Claes Iversen steelt de AIFW-show

De verwachtingen waren hooggespannen, maar designer Claes Iversen stelde de bomvolle zaal niet teleur en leverde opnieuw een prachtcollectie af.

Met Li Edelkoort op de eerste rij liet Claes Iversen opnieuw zijn kenmerkende stijl zien van vrouwelijke collecties met sterke masculiene invloeden. Key-items uit de mannengarderobe als de trenchcoat, het overhemd, de pantalon en het colbert krijgen bij Iversen een nieuw vrouwenmodeleven door vrouwelijke vormen, draperieën en applicaties.

Dit zag je ook terug in het stofgebruik en de materialen van deze zomercollectie 2010. Donkere, overwegend grijze cool wool en een licht stretchende satijn-katoen staan tegenover vrouwelijk materialen als extra fijne jerseys, gewassen zijde, chiffon en luxe kant. Het kleurenpalet bestond uit zwart, kobalt blauw, oud roze en ijsgrijs.

Showstopper was de gele ‘Post-It’-trenchcoat, een verwijzing naar het thema van de show: Ceci n’est pas un post-it. Of misschien vond Iversen de post-it jurk van Lady Gaga gewoon erg leuk. Goed nieuws: een deel van deze collectie wordt voor het eerst als prêt-à-porter in productie genomen.

Bekijk hier de show van Claes Iversen