TOP

Claes Iversen opent Amsterdam Fashion Week

Claes Iversen opent dit jaar de Amsterdam Fashion Week, die plaats vindt van 11 tot en met 15 juli 2012. Daarna showt Marga Weimans haar collectie.

Op het programma van de zeventiende e editie van de Amsterdam Fashion Week op het Westergasterrein staan een twintigtal shows. Zo zullen Claes Iversen, Bas Kosters, Spijkers & Spijkers, Jan Boelo, Sjaak Hullekes. Edwin Oudshoorn & Elise Kim, Tony Cohen en Gestuz hun nieuwe collecties showen. Ook staan de shows van Individuals by Amfi en Lichting 2012 op het programma.

Talent 

Tijdens deze editie van de Amsterdamse modeweek ligt de focus op het stimuleren van talent. Zo vinden er tien Fashion Week LAB shows plaats, waar startende ontwerpers de kans krijgen te showen op één van de officiële AFW-locaties. Ook introduceert AFW deze editie de Young Professional shows, waarbij ontwerpers voor de eerste keer in een zelfstandige show hun collectie tonen. Dat zijn deze editie Karssenberg-Greidanus, Studio Jux en LikeThis.

Business

Verder is er op vrijdag 13 juli een nieuw zakelijk netwerkevent onder de naam ‘Keys to Success’. Dit is onderdeel van het businessprogramma van de modeweek, dat bestaat uit workshops, lezingen en talkshows.

Het openbare en op de consument gerichte programma Fashion Week Downtown wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Bekijk het volledige programma van de AFW hier