TOP

Christian Wijnants lanceert mannencollectie

De Belgische modeontwerper Christian Wijnants breidt zijn dameskledingmerk uit met een collectie voor heren. Hij begint met een serie gebreide artikelen.

De premièrecollectie van Christian Wijnants bestaat uit luxe, ronde breisels, kenmerkend voor de Belgische ontwerper, staat in een persbericht. Het bevat drie belangrijke interpretaties daarvan: een fijne, rondgebreide trui, een col met ronde hals (beide in 100% fijne merinoswol) en een ronde, rondgebreide trui in 100% baby-alpaca.

ChristianWijnants-W19-15 JPG

Mannelijk

Geïnspireerd door Oezbekistan, de Great Silk Road en zijn creatieve textielhandelaren, neemt Christian Wijnants traditionele technieken en vakmanschap in knitwear en verdraait ze tot een modern effect. De ontwerpen zijn mannelijk en comfortabel en royale silhouetten worden gecombineerd met lichte joggingbroeken voor een ongebruikelijk gevoel.

ChristianWijnants-W19-2 JPG

Fans

Wijnants heeft wel eerder items voor mannen gemaakt, maar heeft daar verder niet eerder ruchtbaarheid aan gegeven. “Jaren geleden maakten we voor een paar fans en klanten een kleine menswear capsule collectie”, zegt hij. “Het was meteen een succes en vrienden vroegen steeds weer om nieuwe mannenstijlen, dus het idee is eigenlijk al jaren in de maak. Ik wilde deze collectie, in mijn eigen tempo, aandachtig benaderen.” Vorig jaar oktober lanceerde de Belgische ontwerper ook al een eerste schoenencollectie.