TOP

Chanelva en Deyrinio winnen Holland’s Best Fashion Designers

Het jonge ontwerpersduo Chanelva en Deyrinio hebben gisteravond het televisieprogramma Holland's Best Fashion Designers gewonnen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 25.000 euro én hun finalecollectie voor Bjorn Borg wordt daadwerkelijk geproduceerd en verkocht.

In totaal deden 9 duo’s mee aan het RTL-programma Holland’s Best Fashion Designers, sinds oktober op tv en gepresenteerd door Nikki Plessen. De 20-jarige Chanelva Maclean (MBO-student Ontwikkeling en Styling en verkoopster bij Vero Moda) vormde eerst een duo met Eric, die in de vierde aflevering afhaakte. Chanelva mocht een nieuwe partner kiezen en bereikte uiteindelijk met de 25-jarige Deyrinio Fraenk (derdejaars aan de modeacademie) de finale.

Björn Borg

Het draaide allemaal om de strijd om een compleet nieuwe modelijn te ontwerpen voor het modelabel Björn Borg, dat gedurende de serie een prominente rol in het programma speelde. Chanelva en Deyrinio namen het gisteren in de finale op tegen Camilla en Maudy. De jury noemde de collectie van het winnende duo ‘volwassen met verfijnde details’.

De winnende collectie is vanaf deze week ook daadwerkelijk bij diverse verkooppunten van Björn Borg in Nederland te koop. De lijn omvat naast dameskleding ook tassen, schoenen, brillen en ondergoed.