TOP

Chanel biedt excuses aan voor modeshow

Modehuis Chanel heeft haar excuses aangeboden voor de Metiers d’Arts 2013/2014 Collection modeshow die dinsdag plaatsvond in Dallas, Texas.

Tijdens de show toonde Chanel allerlei Indiaanse symbolen, zoals hoofdtooien van veren, veel turkoois en showde tal kledingstukken met traditionele Indiaanse prints.

Kritiek

Er was veel kritiek op de show. Veel mensen vinden het ongepast dat het Franse modehuis traditionele kleding en symbolen van de Indianen gebruikt.

Excuses

Chanel zelf bood meteen excuses aan. “De show wilde de schoonheid van Texas vieren en de Indianen zijn daar een integraal onderdeel van”, zo laat een woordvoerder van het modehuis in een e-mail aan weblog Fashionista weten.  

“De veren hoofdtooi is een symbool van kracht en moed en is een van de mooiste voorbeelden van creativiteit en vakmanschap. We bieden onze excuses aan als hetgeen we bedoelden als eerbetoon beledigend werd gevonden”, meldt de woordvoerder.

Victoria’s Secret

Het is niet de eerste keer dat de Indiaanse gemeenschap in de Verenigde Staten protesteert tegen het gebruik van hun traditionele kleding in modeshows en modecollecties.

In 2012 ontstond er een controverse toen model Karlie Kloss op de catwalk van Victoria’s Secret verscheen met een hoofdtooi van veren. Kloss en het lingeriemerk boden later ook hun excuses aan.