TOP

Shopify haalt 100 miljoen dollar op

Het e-commerceplatform Shopify krijgt 100 miljoen dollar van investeerders. Het geld wordt geïnvesteerd in cross-channel software voor fysieke retailers.

Op 12 december 2013 heeft Tobias Lütke – founder en ceo van Shopify – bekend gemaakt dat het e-commerceplatform 100 miljoen groeigeld heeft opgehaald. Dit is te danken aan investeringen van prestigieuze venture capital bedrijven.

Shopify

Shopify is een systeem waarmee abonnees eenvoudig een eigen webwinkel kunnen creëren. Daarvoor betalen ze een klein bedrag (vanaf 14 dollar) per maand. Shopify-abonnees hebben drie keuzes: een compleet eigen winkel laten bouwen, hun assortiment op het platform van derden aanbieden of hun winkel als een bouwpakket in elkaar zetten op een eigen domein. Het Nederlandse SEOshop is vergelijkbaar qua opzet.

Bestemming

Shopify investeert het geld in Shopify POS (point of sale). Met dit system kunnen ook fysieke retailers een webwinkel inrichten. Op een tablet in de winkel kunnen klanten met POS voortaan rondneuzen in magazijnen of andere filialen. Met Shopify POS hoopt het Shopify meer fysieke winkels naar het digitale domein te brengen.

Toekomst

Shopify werd opgericht in 2006 nadat oprichter Lütke en de mede-eigenaren van Shopify geen geschikte softwaer konden vinden om online snowboards te verkopen. Daarom bouwden ze zelf iets, waarna ze al snel geen snowboards meer verkochten maar de zelfgemaakte software. Al 80.000 winkels uit 100 landen maken nu gebruik van Shopify en behaalden dit jaar samen een omzet van 1,5 miljard dollar. Inmiddels denkt Shopify na over een beursgang.


Lees hier meer over handige retail-innovaties voor modeondernemers.