TOP

CBW-MITEX roept op tot massale Haiti-steun

De hulpactie die de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) donderdag 21 januari 2010 organiseren, kan op steun van de wonen-, mode-, schoenen- en sportbranche rekenen. CBW-MITEX stort voor iedere aangesloten onderneming een euro op giro 555. Dat levert een totaal bedrag van 7.500 euro op.

Geïnspireerd door initiatieven van leden roept CBW-MITEX op de landelijke hulpactie te steunen en massaal bij te dragen aan het slagen van de hulpactie. De brancheorganisatie heeft inmiddels via een bulkmail haar leden opgeroepen de actie te ondersteunen. Ondernemers kunnen hun initiatieven melden op de websites www.cbw.org/haiti en www.mitex.nl/haiti en zo anderen op ideeën brengen.

Spaarpot

De initiatieven die inmiddels door Mitex-leden zijn geplaatst op de websites zijn heel verschillend. Zo zijn er ondernemers die de helft van hun dagomzet afdragen, een spaarpot op de toonbank plaatsen of de dagtellerstand in euro’s storten. Maar er zijn ook leden die een collecte onder medewerkers organiseren.

Groot bedrag

Aanstaande donderdag 21 januari organiseren publieke en commerciële omroepen samen van 20.30 tot 22.00 uur een televisie-uitzending. Overdag werken zeven radiostations in een gezamenlijke uitzending tussen 6.00 uur en 21.00 uur. Doel is om op giro 555 een groot bedrag in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De overheid heeft toegezegd de opbrengst te verdubbelen.