TOP

Catwalk Milaan: kleur, prints en vrolijkheid

Na New York en Londen is ook de fashion week in Milaan achter de rug. Van 23 tot en met 29 september showden diverse modehuizen hun collecties voor zomer 2011. Motieven en kleur voerden tijdens deze modeweek de boventoon.

Gucci
Gucci had dit jaar de eer om de Milaan Fashion Week te openen. Het modehuis deed dit met een kleurrijke collectie. Ontwerpster Frida Giannini liet zich voor haar zomercollectie inspireren door jaren 70 fotografen. Het resultaat: variërenden kleuren van paars, turkoois, wit en beige. Opvallend waren de gouden details zoals riemen en gedecoreerde cocktailsjurkjes met franjes.

D&G
Het is een tuinfeest”, vertelde Stefano Gabanna voor de start van de show. Overbodige informatie, want met de bloemetjes langs de catwalk, tassen met tuingereedschap en kleding vol bloemetjes- en ruitjesmotieven werd dit al snel duidelijk. Qua kleur toonde het duo vooral veel rood, groen en lichte tinten. In de loop van de show werden de items qua stof steeds langer: van korte broekjes naar 7/8 broeken en eindigend met maxi (sneeuwwitje)jurken.

Prada
Miuccia Prada vroeg zichzelf af: “Hoe kan ik een minimale barok collectie maken?”. Haar antwoord: eenvoudige ontwerpen, explosieve kleuren en veel patronen. Prada gebruikte vooral veel strepen in haar collectie. Ook opvallend: de plastic bananenoorbellen en aapjes op de jurken.

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli pakte beestachtig uit met jasjes van slangenleer en jurkjes met tijgerstrepen. Daarnaast liet de ontwerper ook veel items zien met franjes, kralen en borduursels, verwijzend naar de hippiecultuur. In tegenstelling tot de andere modehuizen gebruikte de designer voor zijn zomercollectie weinig kleur. Grijs, crème en bruin domineerden de catwalk.

Dolce & Gabanna
Na de D&G-lijn werd ook de Dolce en Gabanna collectie getoond. Op enkele zwarte outfits na is de hele zomercollectie voor 2010 wit. Het ontwerpers duo koos voor veel klassieke en stoffen zoals kant. Door gebruik t1 maken van doorschijnende materialen legden de ontwerpers het accent op de witte onderkleding. Wit, kant en korsetten maakten de collectie van Dolce en Gabanna onschuldig maar spannend.

Giorgio Armani
Op de laatste dag van de Milaan Fashion Week presenteerde Armani zijn zomercollectie. Hij liet zich inspireren door de Taureg mensen uit de Sahara. Het resultaat: een geheel blauwe collectie. De jurken waren vooral lang en geregeld bekleed met (glitter)stenen. Dit zorgt voor een blauw, mysterieus en vrouwelijke zomercollectie voor 2011.

Foto’s: Jeroen Snijders