TOP

Burberry grote winnaar British Fashion Awards

Afgelopen maandag 2 december werden de jaarlijkse British Fashion Awards uitgereikt in het London Coliseum. Modehuis Burberry ging met twee prijzen naar huis.

Het was de avond van Burberry. Het merk kreeg niet alleen de prijzen voor ‘Designer Brand of the Year’ en ‘Menswear Designer of the Year’, ook veel sterren kwamen gekleed in een creatie van het Britse modehuis. Onder andere Sienna Miller, rapper Tinie Tempah en Suki Waterhouse betraden de rode loper in Burberry-creaties.

Kane en Prada

Anderen die in de prijzen vielen zijn ontwerper Christopher Kane en ontwerpster Miuccia Prada. Kane ontving de ‘Women’s Wear Designer of the Year Award’ uit handen van Donatella Versace. Zij wordt als mentor gezien van Kane.

Miuccia Prada kreeg een ‘International Designer of the Year Award’. Deze werd voor het eerst dit jaar uitgereikt. ‘Ter gelegenheid van een internationale ontwerper die vooruitgang boekt in de wereldwijde modewereld’, zo staat vermeld op de website.

Delevingne niet Model of the Year

De grote verrassing van de avond was model Edie Campbell die de ‘Model of the Year Award’ ontving. Ze versloeg daar onder andere Cara Delevingne mee, die door velen als hét model van het jaar werd gezien.

One Direction

Zoals One Direction overal aanwezig is, was bandlid Harry Styles ook deze avond present. Hij won de ‘British Style Award’. Een winnaar die door het publiek gekozen werd.

Special Recognition Awards

Op het jaarlijkse evenement worden ook twee speciale prijzen uitgereikt: de ‘Special Recognition Awards’. Deze werd uitgereikt aan de 69-jarige modejournaliste Suzy Menkes, zij werkte onder andere voor The Times. Ook topmodel Kate Moss ontving er een.

British Fashion Awards

The British Fashion Awards zijn in 1989 opgericht en vormen elk jaar een onderdeel van de London Fashion Week in februari. Het wordt georganiseerd door de British Fashion Council (BFC). Deze non-profit organisatie is in 1983 opgericht en zet zich in voor Britse modeontwerpers.

Voorzitster van BFC, Nathalie Massenet, liet aan de Britse Vogue weten erg trots te zijn: “De British Fashion Awards geeft ons de kans om niet alleen de winnaars te eren, maar iedere individueel die meewerkt aan de ongelooflijke presentaties die Londen tot de beste mode-bestemming ter wereld maken.”