TOP

Eerste deelnemers platform Modefabriek bekend, Burberry ziet omzet kelderen en Tamo Fashion sluit

Modefabriek heeft de eerste modebedrijven op de nieuwe online marketplace bekend gemaakt. Verder: FNG krijgt geen voorlopige bewindvoerders, Burberry ziet de omzet in het tweede kwartaal bijna halveren en Tamo Fashion in Almelo gaat dicht. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 15 juli.

Modefabriek maakt eerste modebedrijven op nieuw platform bekend

De eerste bedrijven die zich aan het nieuwe online platform van Modefabriek hebben verbonden, zijn bekend. De organisatie deelde gisteren een eerste selectie van deelnemende agenten en hun merken. Het gaat om Lexson (o.a. 2NDDAY, Elvine, Five Units, Just en Tiger of Sweden), Collections (Freequent, Ichi, Sisters Point, Copenhagen Muse en Emily van den Bergh), Amoda (o.a. Actitude, Grace, Juicy Couture, Silvian Heach en Twinset), D-Lux Concept (o.a. Halftone, Franklin & Marshall, Dstrezzed, Save the Duck en Sun68) en Moon Company (Lollys Laundry, Poppy Field the Label en Louizon).

Rechtbank: geen voorlopige bewindvoerders voor FNG

FNG (Brantano, CKS en Miss Etam) krijgt geen voorlopige bewindvoerders. De voormalige VRT-topman Paul Lembrechts, die begin juli werd aangesteld als de ceo ad interim, blijft op zijn post. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Mechelen beslist, meldt actualiteitenmagazine Knack. De vakbonden dienden eerder een verzoekschrift in voor een externe bewindvoerder. Ze hebben geen vertrouwen meer in de huidige directie, sinds bekend werd dat er bij de modegroep tot 287 banen op de tocht staan, een kwart van het personeelsbestand.

FNG kwam in de problemen door de coronapandemie en verplichte winkelsluitingen in België. Vorige week woensdag besliste de Mechelse ondernemingsrechtbank dat drie vennootschappen van de groep – Brantano, FNG International en Market Retail Belgium – tot 5 oktober beschermd zijn tegen schuldeisers. Tegen 4 september moet er een reorganisatieplan op tafel liggen, waarover op 29 september wordt gestemd.

Burberry ziet omzet in Q2 bijna halveren, gaat reorganiseren

Burberry zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 45 procent teruglopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Over de laatste maand van de verslagperiode deed het Britse modehuis het alweer iets beter met een omzetdaling van ‘maar’ 20 procent. De boosdoener laat zich raden: de coronapandemie. Het merk verwacht dat het tijd zal kosten voor de vraag naar luxeproducten weer op het niveau van voor de crisis is.

Om de omzetdaling op te vangen gaat het modehuis reorganiseren. Burberry wil de kantoorfuncties in het Verenigd Koninkrijk ‘stroomlijnen’ en de ‘efficiëntie in bepaalde winkels daarbuiten verbeteren’. Daarvoor worden mogelijk 500 banen geschrapt, meldt de Evening Standard; 150 banen in de kantoren in Londen en Leeds en 350 in buiten het Verenigd Koninkrijk. De reorganisatie moet een kostenbesparing van zo’n 55 miljoen pond opleveren, ongeveer 60,7 miljoen euro.

Tamo Fashion in Almelo sluit

De Almelose modezaak Tamo Fashion gaat dicht, schrijft Tubantia. De opheffingsuitverkoop is inmiddels gestart en duurt tot eind augustus. De kledingwinkel zat sinds oktober 2016 in winkelcentrum De Passage. De matige verkoopcijfers tijdens de werkzaamheden aan de straat vorig jaar en de coronacrisis zijn het bedrijf volgens de krant te veel geworden.

Appartementen op voormalige locatie modewinkel

Het vroegere pand van Jacobs Mode in Zundert wordt omgebouwd tot appartementencomplex. Het college van burgemeester en wethouders van Zundert stemde dinsdag in met het voorlopige ontwerp voor de herontwikkeling, schrijft BN De Stem. Het pand van Jacobs Mode aan de Molenstraat 25-27 staat al tien jaar leeg. Projectontwikkelaar Somnium kwam met een plan voor zeventien appartementen, waarvan vijftien op de Molenstraat 25-27. Het gaat om zeven koopappartementen en acht sociale huurappartementen. Het monumentale buurpand op nummer 23 wordt ook bij de woningbouw getrokken. Hier komen een boven- en benedenwoning en twee koopappartementen. De herontwikkeling is interessant omdat deze stap in de toekomst wellicht ook in andere steden nodig zal zijn; vastgoedadviseur Colliers International voorspelde in een recent rapport dat door de coronacrisis in 2021 één op de vijf winkels leeg zal komen te staan.

Beeld: Modefabriek