TOP

Zo kun je zelf leren stoelen verven

Als je leren stoelen toe zijn aan een opknapbeurt dan zou je dit zelf kunnen doen. Hiervoor heb je natuurlijk wel speciale verf nodig, wat je kunt aanschaffen bij de Leerverfshop. Nadat je het juiste soort leerverf hebt gekocht kun je uiteraard beginnen met het klusje. Het verven van je stoelen kun je doen met het onderstaande stappenplan.

Reinig de stoelen

Voordat je begint met het verven van de leren stoelen moet je ze eerst helemaal reinigen. Begin hiermee door de stoel compleet te stofzuigen. Vervolgens moet je de leren onderdelen reinigen met speciale ledercleaner. Eventueel kun je deze verdunnen met water. Nadat de leren delen van de stoelen hebt gereinigd moet je ze goed laten drogen. 

Schuur de stoelen

Na het reinigen is het zaak om de stoelen te schuren. Hiervoor moeten ze natuurlijk wel droog zijn, daarna kun je starten met het licht opschuren van het leer. Dit kun je doen met heel fijn schuurpapier met korrel 400. Let goed op dat je de naden niet mee schuurt. Na het schuren moeten alle schuurresten van de stoelen gehaald worden. 

Schud en schenk de verf

Na het reinigen en het schuren van de stoelen is het tijd om te kijken naar de verf. Over het algemeen moet de leerverf goed geschud worden voordat je het aan kunt brengen. Doe dit dan ook door het flesje door elkaar te schudden. Heb je een blik verf? Roer het dan goed door met een latje. Vervolgens kan de verf in een verfbakje geschonken worden. 

Verf de stoelen

Nu ben je echt klaar voor het klusje. Met een verfroller kun je een streep op de stoelen maken. Vervolgens pak je een schuurspons en gebruik je de groene zijde om draaiende bewegingen te maken. Zo poets je het verf in het leer. Op deze manier zul je overal een grondlaag van leerverf hebben aangebracht. Daarna kun je met de verfroller de stoelen voorzien van een volgende laag verf. Dit moet je niet te snel doen, het is beter om meerdere keren een dunnere laag aan te brengen.