TOP

Bread & Butter begint voortaan op dinsdag

Bread & Butter in Berlijn vindt voortaan plaats van dinsdag tot en met donderdag in plaats van woensdag tot en met vrijdag. Volgens de organisatie sluit de beurs zo beter aan op de internationale modekalender.

“Als internationale, toonaangevende beurs hebben we een verantwoordelijkheid ten opzichte van de modebranche en de stad Berlijn”, zegt voorzitter Karl-Heinz Müller in een persbericht over het besluit Bread & Butter voortaan een dag naar voren te schuiven. “Bezoekers gingen de laatste seizoenen steeds gehaaster over de beurs. Daarom is het onze plicht om een oplossing te bieden voor het volle programma in de Berlijn Fashion Week.”

Spreiding

De Berlin Fashion Week duurt van dinsdag tot en met zondag. De modebeurzen en events van exposanten concentreren zich vaak op woensdag, donderdag en (in mindere mate) vrijdag. Volgens de organisatie zorgt het naar voren halen van Bread & Butter voor spreiding van de mode-evenementen in de stad over meer dagen, waardoor merken en ontwerpers meer tijd hebben voor hun shows en events na beurstijd. Ook sluit de nieuwe timing beter aan op de data van de beurzen in Florence, Milaan en Parijs.

Nieuwe data

De volgende Bread & Butter is van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 januari 2013. De zomereditie is van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 juli. Nog niet bekend is of de andere beurzen in Berlijn (oa. Premium, Panorama, Bright) hun timing ook aanpassen.