TOP

Modefabriek 33: last minute up-date

Nog enkele dagen te gaan voor de zomereditie van Modefabriek. Zondag 22 en maandag 23 juli treffen ruim 600 internationale modelabels met inkopers, trendscouts, stylisten, journalisten en andere modeprofessionals in de Amsterdamse RAI. Het laatste nieuws op een rij:

Appearance
Onder de laatste aanmeldingen in het Appearance-segment bevinden zich bijvoorbeeld het Deense Baum und Pferdgarten, het vintage geïnspireerde Franse label Hartford en het Amsterdamse dameslabel Amatør presenteert zich met het nieuwste Nederlandse sieradenagentschap Anna Nina Agency met de exclusieve labels Jewel Rocks uit Bali,  M Cohen uit LA en Holst + Lee uit new York.

Refined
In Refined en Refined+ meldden zich onder meer nog het stijlvolle Italiaanse designerlabel Elisabetta Franchi, het Amsterdamse etnische accessoirelabel KAZH, het ambachtelijke Italiaanse Szen en het stoere Franse dameslabel April, May.

Industry
Het Industry-segment verwelkomt het populaire Zweedse Cheap Monday alsook de punkie T-shirt labels Catwalk Junkie en Don’t Believe The Hype. In het nieuwe Blueprint segment voegen het Nederlandse Blue Blood, het Deense Norse Projects en het Wemoto collectief zich bij de denim en streetwear-vernieuwers.

Department
In het mannen-segment Department onder andere Cold Method en Vintage 55, Gentiluomo en American Vintage men zich nog aangemeld, en in het Deco-segment sluiten klinkende namen als Lacoste, Barleycorn & Villebrequin, Jake Fisher, Windsor en van Laack de lijst. 

Programma
Naast de selectie van internationale mode- en accessoirelabels die zich presenteren in de verschillende fraai vormgegeven segmenten staan er ook dit seizoen weer veel extra’s op het programma. Niet te missen zijn:

  • Blueprint Outdoor, de gezellige container bazaar en hang out buiten voor de eigen ingang van Blueprint.
  • De Dutch Touch Coming Home presentatie van Dutch Fashion Foundation met de Nederlandse designer labels Bas Kosters, Studio Sober, Marcha Hüskes, Jessica Joyce, Marloes Blaas, Youasme Measyou, A.MAZE (People of the Labyrinths), Ready to Fish, Sjaak Hullekes, Jupe en Spijkers en Spijkers.
  • De Talent 2012 selectie van de Nederlandse kunstacademies door Carlo Wijnands.
  • Het Cutting Edge platform presenteert het debuterende talent Glenn Martens.
  • De deniminstallatie Worn-out projects van Long John.
  • The Borrel Zondagavond op Strand Zuid.

En natuurlijk de populaire pop up shops, de HTNK Onedayshop ‘indigo edition’ in Blueprint, de Mint X OPTIONS! Store in het Mint-segment voor duurzame stijl, Mendo Bookstore voor de beste inspiratieboeken en natuurlijk ‘garagesale extraordinaire’ Trash&Treasures.