TOP

Modefabriek 33: trends vrouwenmode zomer 2013

Gisteren was het de eerste dag van de 33ste Modefabriek en de eerste echt zomerse dag, dus echt druk werd het niet. De aankleding van de beurs is weer fantastisch en sluit aan bij de overduidelijke zomertrend: neon.

Neon
We zagen het de afgelopen seizoenen al hier en daar opduiken, maar volgend jaar zomer is er geen ontkomen aan neonkleuren. Soms overduidelijk aanwezig zoals in de jaren ’80 met fluorbroeken en tops, maar vaker blijft het was subtieler door een neon afwerking, detail of print. Fluorgeel wordt vaak gecombineerd met wit of zwart, de felrozes met crème of beiges. Consumenten die de felle tinten iets teveel van het goede vinden, kunnen de trend volgen door accessoires, tassen en schoenen met fluordetails. Applicaties zijn afgezworen, de silhouetten zijn clean.

Geprinte jeans
Een andere trend die in de collecties van zomer 2013 volledig naar voren komt, zijn de all over geprinte jeans. Bloemen, tijgerstrepen of hawaiimotieven. De broeken zijn gelukkig niet altijd loeistrak, maar het silhouet is wel slank. De enkels blijven met een 7/8ste lengte vrij. Chic met een wit overhemd, casual met een t-shirt en sandalen.

Macaron
De kleuren van de zachte, ronde koekjes zijn een inspiratie voor het kleurenpallet van veel collecties die geen tot weinig neon gebruiken. Chocolade, pistache, aardbei, framboos, citroen en kokos. Vaak in luchtige en doorzichtige materialen met veel stof, of plissé.

Wil je weten wat het komende seizoen de trends zijn? Check dan de wintertrends voor 2012-2013.