TOP

Bread & Butter Barcelona: glorieuze comeback jeansjack

Bread & Butter in Barcelona toonde een duidelijk beeld qua jeanstrends voor winter 2009/2010. Vast staat dat het jeansjack in elk geval een grote comeback gaat beleven.

Wat worden de trends volgens de jeansmerken op Bread & Butter Barcelona? Textilia somt de 10 belangrijkste trendontwikkelingen op.

  1. Gespot bij werkelijk alle jeansmerken: het jeansjack is terug en dan vooral in het bekende klassieke model, maar dan wel in allerlei wassingen, van vintage tot clean. Met name grote merken als G-Star en Levi’s zeggen heilig te geloven in de comeback van het item.
  2. Ook heel veel gezien: jeans met kreukeffecten, vooral bij de zakken en de knieën.
  3. De hippielook voor  vrouwen: denk aan een jeans met flarepijp, gecombineerd met een tuniek met print en mouwloze bodywarmer van bont en grof gebreid.
  4. Ruiten, ruiten, ruiten! Van de Schotse ruit tot de houthakkersruit, in allerlei kleuren. Met name voor blouses en overhemden, maar ook voor jurkjes, broeken en rokken.
  5. Voor mannen wordt de longsleeve verdrongen door het overhemd, van uni uitvoeringen tot kleurige dessins. Vooral de ruit is hier populair.
  6. Doorgestikte korte jassen, voor mannen en vrouwen, soms met bontrand en vaak glimmend en glanzend.
  7. Voor vrouwen: vage prints voor blouses, tunieken en jurken, zonder dat duidelijk is wat er precies getekend staat, alsof ze zo van een experimenteel schilderij zijn overgenomen.
  8. Leer komt terug in vele collecties. Liefst dun en soepel leer, dat wordt gebruikt voor korte jasjes, rokken en jurkjes. Een perfecte combinatie ook met jeans.
  9. Militaire invloeden. Denk aan broeken en jasjes met zakken in legergroen, zwart en bruin. Met name voor de mannen.
  10. Gaan ze eindelijk doorbreken? De broeken en jeans met lage kruizen zijn in elk geval in veel collecties gespot.