TOP

Björn Borg opent distributiecentrum in Tilburg

Modemerk Björn Borg is sinds kort gevestigd op het bedrijventerrein Tradepark 58 in Tilburg. Het nieuwe kantoor/ distributiecentrum werd vrijdag 17 april 2009 officieel geopend.

“Eigenlijk zijn we in september al van start gegaan, maar afgelopen vrijdagavond hebben we de officiële opening gehad,” aldus woordvoerder Arthur van Rongen. Björn Borg nodigde 300 gasten uit, waaronder zakenrelaties, pers en familie. “We hadden het hele magazijn omgetoverd tot een bioscoop en club en zangeres Do gaf een optreden.”

Door het nieuwe kantoor in Tilburg kan Björn Bjorg de distributie, van drie miljoen stuks per jaar, helemaal zelf doen. Van Rongen: In Tilburg hebben we een volledig geautomatiseerd magazijn met een oppervlakte van 4400 vierkante meter en hier bevindt zich ook de backoffice van Björn Borg.”  De showrooms, dus ook sales en marketing, blijven gevestigd in Amsterdam. “Deze vestiging werd in 2008 al uitgebreid met 600 vierkante meter.”

Wat betreft de toekomst van Björn Borg zullen er vooral nieuwe dingen in Zweden gebeuren. Sinds kort staat daar een nieuwe ceo aan het roer, Arthur Engel. Van Rongen: “Deze man was acht jaar ceo van Gant en daarmee verantwoordelijk voor hun succes. We zijn erg blij met zijn professionele houding en visie en het doel is om het merk Björn Borg naar een hoger plan te trekken. Daarom werken we hard samen met Zweden om naast onze damescollectie ook een goede herencollectie uit te brengen. Daarnaast gaan we dit jaar socks groots lanceren.”