TOP

Binnenkijken bij: Weekday in Amsterdam

Afgelopen donderdag 31 augustus opende de Zweedse modeketen Weekday haar eerste Nederlandse winkel aan het Rokin in Amsterdam. In het drie verdiepingen tellende winkelpand zijn zes verschillende labels te vinden.
Na Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden is Nederland het zesde land waar Weekday actief is. In totaal heeft Weekday nu 20 filialen. In het winkepand aan het Rokin zijn zes collecties te vinden: MTWTFSS WEEKDAY, Cheap Monday, MTWTFSS WEEKDAY COLLECTION, Weekday Vintage, Weekday Collaboration en Weekday Storemade.

Volgens het persbericht vormen deze labels samen waar Weekday voor staat: ‘een mix van inspirerende kleding- en accessoire collecties voor mannen en vrouwen. Jeans en betaalbaar fashion-forward design voor the young at heart.’.

Vijf nieuwe modelabels

De hippe kledingketen ontstond ooit als jeanswinkel in Stockholm, maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationale formule met verschillende lijnen. Weekday verkoopt naast de eigen collecties ook de kleding van Cheap Monday, geselecteerde tweedehands stukken en voor het komende winterseizoen zijn er ook 5 nieuwe modelabels toegevoegd: Rodebjer, Örjan Andersson, Christophe Lemaire, BACK and Cedric Jacquemyn. Het prijsniveau ligt tussen H&M en COS in.

Over Weekday

Sinds 2008 hoort Weekday bij de Hennes & Mauritz-groep nadat het moederbedrijf Fabric Scandinavien werd overgenomen, dat ook eigenaar was van de ketens Monki (hippe streetwear voor jonge meiden) en het jeansmerk Cheap Monday.

Interieur

Het cutting-edge interieur van de winkel is ontworpen door het Berlijnse architectenduo Gonzalez Haase. Bekijk ook de foto’s.