TOP

Binnenkijken bij: Re-port Menswear

Textilia neemt regelmatig een kijkje in bijzondere modezaken. Gewapend met fotocamera leggen we het interieur vast en vragen we ondernemers naar hun kansen en bedreigingen. Dit keer is dat Jurre Hollemans van Re-port Menswear in het Nieuwegeinse Vreeswijk.

Verslaggever Ricardo Kustner reisde deze keer af naar Re-port Menswear in het Nieuwegeinse Vreeswijk, waar eigenaar Jurre Hollemans, voormalig bedrijfsleider van Blokker en een andere modezaak, zijn passie heeft gevonden in de verkoop van menswear.

Vaste klanten
Recentelijk is de zaak een paar deuren verderop verhuisd naar een groter pand. “De omzet is meegegroeid met de verhuizing dus eigenlijk merk ik niet zoveel van de recessie”, zegt Jurre tevreden. Gezien het feit dat zijn zaak zich op een redelijk afgelegen locatie bevind, en je er dus niet zomaar toevallig langsloopt, is dit zeker een prestatie. “Een goede omzet is erg prettig maar het mooiste van het vak vind ik de persoonlijke contacten met vaste klanten en de band die je met ze opbouwt. En natuurlijk is het ook erg fijn om je klanten met een gelukkig gevoel de deur uit te laten gaan.” Jurre geeft een voorbeeld: “Een paar jaar geleden stond een eigenaar van een IT-bedrijf op de stoep. Hij was helemaal uit Alkmaar met de taxi gekomen omdat hij interesse had in kleding van Hans Ubbink. Hij schafte toen een flink wat mooie kleding aan en bestelde vervolgens weer een taxi naar huis.”Een paar keer per jaar komt ook Erik de Jong van de band Spinvis (Best Geklede Man van 2012 volgens de Esquire) in zijn zaak. “Meestal om broeken van Drykorn of overhemden van Hans Ubbink uit te zoeken”.

Uitdagingen
Jurre’s grootste uitdaging is om van zijn zaak een bloeiend bedrijf te maken met een grote groep vaste klanten. Uiteraard is het belangrijk om de collectie te blijven vernieuwen. Daarom investeert hij veel in het regelmatig bezoeken van beurzen zoals de Pitti Uomo in Florence en de Modefabriek in Amsterdam. Daarnaast onderhoudt hij goede contacten met zijn leveranciers. Sommige leveranciers vragen hem om advies voor de volgende collectie. Op zaterdag krijgt hij soms hulp van een goede vriend maar de rest van de week staat hij alleen in de zaak. “Bij vakanties of ziekte schakel ik familie of vrienden in die ik getrained heb”, aldus Jurre.

Volgend seizoen
Voor het volgende winter seizoen verwacht hij dat colbertjes van gekookte wol en army prints populair zullen zijn. Hij heeft verder nog een verlanglijstje van interessante merken die hij in zijn collectie wil opnemen. Op dit moment is hij bezig met een nieuw merk, maar welk merk wil hij nog niet prijs geven om de verassing erin te houden.

Re-port menswear verkoopt Drykorn, Hans Ubbink, British-indigo, Boss Orange, Roy Robson, Take Two, Ma.strum, Luciano Baroni, Melik shoes, Bjorn borg underwear, Alan red en Falke sokken.