TOP

Bijou Brigitte sluit winkels in Nederland

De Duitse accessoireketen Bijou Brigitte heeft het aantal winkels in Nederland in een jaar tijd bijna gehalveerd. Dat meldt Retailnews.

In 2014 sloten 23 van de zestig filialen van Bijou Brigitte in Nederland de deuren, gevolgd door nog enkele winkels dit jaar. Onlangs sloten de winkels in Emmeloord, Alphen aan den Rijn, Enschede en Sneek. Het hoofdkantoor in Duitsland verlengde de huurcontracten niet vanwege tegenvallende omzetten.

Weg uit Nederland?

Een woordvoerder van Bijou Brigitte laat Retailnews weten dat dit niet betekent dat de retailer helemaal verdwijnt uit Nederland. Bijou Brigitte zou zelfs mogelijkheden zien voor nieuwe winkels in ons land.

Snelle expansie

De retailer voerde jarenlang een strategie van snelle groei, waarin het aantal winkels en nieuwe afzetmarkten snel uitbreidde. De omzetten van Bijou Brigitte lopen de laatste jaren echter terug. Ook wordt er verlies geboekt.

Meer dan 100 winkelsluitingen

De keten sloot in 2014 meer dan honderd winkels in de zwakkere markten. De helft hiervan betrof filialen in Nederland en Spanje. Bijou Brigitte heeft nog steeds meer dan 1.000 winkels, waarvan bijna de helft in thuisland Duitsland. Daar worden ook nog steeds winkels geopend.

Accessorize

Onlangs werd ook bekend dat de Britse accessoireketen Accessorize stilletjes al zijn 20 vestigingen in Nederland en België heeft gesloten. Is de hype die er ooit rond accessoirewinkels hing verdwenen?