TOP

Beurstrends gespot: mannenmode voor winter 2017-2018

In de nieuwste editie van Textilia zetten onze vakredacteuren de beurstrends voor dit inkoopseizoen. Zo ook voor de mannenmode voor winter 2017-2018. Een preview...

Man Klassiek

Centraal in de klassieke mannenmode voor herfstwinter 2017-2018 staan contrasten: aan de ene kant is de mode modern, functioneel en comfortabel, aan de andere kant is nostalgie een belangrijk thema en mogen bijzondere print- en kleurcombinaties niet ontbreken. 

Klassiek versus sportief

Mannenmode draait steeds meer om functionaliteit en comfort. Dat is ook te zien aan deze trend waarbij klassieke kledingstukken worden voorzien van sportieve details of gemaakt van comfortabele stretchmaterialen. Juist de hybride ontwerpen met een tailored look maar met het comfort van sportswear gaan we steeds meer zien.

Man Trendy

De retro invloeden zijn nog altijd prominent aanwezig in de mannenmode. Denk hierbij aan kledingstukken van corduroy en gebreide truien met een col of een ritskraag. Ook de kleuren lijken zo uit de jaren ’60 en ’70 afkomstig te zijn.

Retro sportswear

De retro sportswearinvloeden zijn nog steeds belangrijk in het casual modebeeld. Zo zien we veel truien en vesten met ingebreide, schuine strepen. Daarnaast hebben de gebruikte kleuren ook een retro uitstraling; denk aan seventies kleuren als bordeauxrood, donkerbruin en koper.

Bekijk alle mannemodetrends in de nieuwste editie van Textilia. Hierin vind je naast mannenmode ook vrouwenmode en het nieuwe segment Street X Active.

 


Wil je het hele jaar door op de hoogte zijn van alle ins en outs van de modebranche? Sluit dan een jaarabonnement af. Twaalf edities per jaar en toegang tot alle exclusieve content op de website. En natuurlijk tweemaal per jaar de kleurkaarten met de nieuwste modekleuren.