TOP

Beursnieuws: Panorama Berlin neemt Selvedge Run over

De Duitse vakbeurs Panorama Berlin neemt Selvedge Run over. Tijdens de komende beursperiode in januari 219 krijgt het mannenmode- en jeansplatform een prominentere locatie op het beursterrein.

De uitbreiding van Selvedge Run door Panorama Berlin volgt op twee seizoenen van samenwerking. Sinds afgelopen najaar was de karakteristieke mannenmode- en jeansbeurs al te vinden op het beurscomplex van het meer commerciële collecties gerichte Panorama. Nu maken beide organisaties bekend dat de banden nog meer worden aangehaald en dat er wordt gewerkt aan ‘spannende concepten’ voor de industrie. 

 

Waardevolle synergie

“De fusie is een belangrijke stap om onze koers en toekomstvisie te versterken  en het zal ons helpen om beter in te spelen op internationale onderwerpen in de markt”, zegt Jörg Wichmann, ceo van Panorama Berlin in een persbericht. “Selvedge Run staat voor authentieke merken, vakmanschap en producten met karakter. De integratie van Selvedge Run in Panorama Berlin zal ons helpen nieuwe doelgroepen te bereiken en waardevolle synergie creëren.”

 

Grote kans

Shane Brandenburg, mede-oprichter van Selvedge Run laat op zijn beurt weten dat het tijd is om een hoger niveau na te streven. “Met de omvang van Panorama Berlin en diens logistieke kracht zien we een grote kans voor onze merken om zich volledig te ontplooien en een breder publiek te bereiken.” Brandenburg blijft actief betrokken bij dit onderdeel van Panorama. 

 

Januari 2019

Tijdens de komende beurseditie, in januari 2019, zal Selvedge Run op een meer prominente locatie te vinden zijn. In de hal bij de zuidelijke entree (Eingang Süd). Het is de bedoeling dat het bekende aanbod blijft en dat dit wordt aangevuld met actuele sports- en activewear. 

 

Selvedge Run 

Selvedge Run is sinds de zomer van 2015 een select platform voor karakteristieke, ambachtelijke (niche) mannen- en denimmerken, die veelal een bijzonder verhaal of oog voor hoge kwaliteit hebben. Naast veel Japanse labels als Japan Blue Jeans, Momotaro en Edwin staan en stonden er merken als Livid Jeans, Nigel Cabourn, Indigo People, Tellason, Indigofera, Butts & Shoulders en Denim.Lab. 

 

Panorama en Selvedge Run

Panorama’s Jörg Wichmann (links) en Shane Brandenburg van Selvedge Run (rechts). 

Panorama expo

De nieuwe locatie van Selvedge Run bij de zuidelijke entree van het expocentre.