TOP

Bestseller Vrouwenmode: Veraa Mode [interview]

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan Marcel Veraa, eigenaar van vrouwenmodewinkel Veraa Mode in Waalwijk. “De jurkjes lopen nog steeds als een speer.”

Marcel Veraa, eigenaar van vrouwenmodewinkel Veraa Mode in Waalwijk: “Geloof het of niet, maar de suedine jurkjes van het confectiecentrum van 39,95 lopen nog steeds als een speer. Jurken in het algemeen doen het erg goed bij mij. Ik heb er al 1.354 verkocht sinds 1 juli, waarvan 231 van suedine in allemaal verschillende kleuren en maten. Het is lang mooi weer geweest, dus misschien heeft het daar iets mee te maken. Maar aan de andere kant verkopen we ze nog steeds erg goed, dus ik kan mijn vinger er niet op leggen.”

“Daarnaast doen twee broeken van Only het ook erg goed: de Kendell en de Ultimate, beiden voor 34,95. Alles draait om prijs-kwaliteit en dat krijgt de klant met deze broeken. Het zijn beiden simpele jeans die je op ieder moment kan dragen.

Nieuw

“We hebben sinds kort Zizzi opgenomen in ons merkenpakket. We merkten dat er veel naar gevraagd werd in de winkel, dus hebben we het merk toegevoegd aan de collectie. Het is een mooi plussize merk voor een fijne prijs.”

Verandering

“We draaien goed dit seizoen. We zijn op 1 juni opnieuw opgestart met een kleiner aantal mensen en met een andere inkoopstrategie. Hierbij focussen we ons meer op korte termijn en betere marges. De startmarge is hierdoor omhoog gegaan van 56,1% naar 62%.”

Uitverkoop

“De uitverkoop starten we waarschijnlijk pas in januari. We merken dat de klanten hier nog niet om vragen en omdat ons prijsniveau laag ligt, kopen de consumenten makkelijker. De omzet is nog steeds goed en de voorraad laag. Wel krijgen we al veel voorjaarsartikelen binnen en die lopen al goed mee.”