TOP

Bestseller vrouwenmode: Instijl in Woerden

Ook benieuwd wat je collega het beste heeft verkocht de afgelopen week? Deze week belde Textilia met vrouwenmodewinkel Instijl in Woerden.

“Vooral de broeken van Nick Jean vallen erg in de smaak” vertelt Trieke Hummel, eigenaar van Instijl in Woerden. “Het bestverkochte model is de Cindy Jacquard. Dat is een 7/8 broek met print. Deze had ik in twee verschillende uitvoeringen, een subtiele bloemenprint voor €99,95 en met een pied-de-poule print voor €79,95. Door zijn lengte is de broek ideaal voor het tussenseizoen. Deze modellen waren binnen een week al uitverkocht.”

Merken

“Vooral de casual, sportieve merken als McGregor, Question en Geddes & Gilmore doen het goed in mijn winkel. Van deze merken koop ik vooral de draagbare items in.”

Exclusief

“Nabestellen doe ik niet snel, er is geen garantie dat hetzelfde artikel in de tweede ronde weer zo goed loopt. Daarnaast is het natuurlijk niet leuk voor mijn klanten als heel Woerden in hetzelfde rondloopt. Wat ik wel eens doe is dat ik hetzelfde product in een ander printje of kleur inkoop zodat het toch exclusief blijft. Het motiveert klanten ook om de volgende keer misschien wel iets eerder te komen zodat ze niet misgrijpen.”

Mooi weer

“Als het mooie weer doorzet, dan denk ik dat het een goed verkoopseizoen gaat worden. Het valt me ook op dat mensen weer makkelijker kopen, door de crisis en alle negatieve berichtgeving dachten mensen wel twee keer na voordat ze wat kochten. Maar nu de berichten positiever worden, lijkt het wel of de klanten makkelijker geld uitgeven.”