TOP

Bestseller Vrouwenmode: Iloché

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan Ilona Huistede, eigenaar van vrouwenmodewinkel Iloché in Zutphen. “Omdat het zo lang koud is geweest, merkten wij dat de tops met mouw het beste liepen. ”

Ilona Huistede, eigenaar van Iloché in Zutphen: “Omdat het zo lang koud is geweest, merkten wij dat de tops met mouw het beste liepen. Vandaar dat nu de tops en jurken zonder mouw er nog volop zijn. We hopen dat door het mooie weer dat nu lijkt te komen, de verkoop van de hoogzomer artikelen gaan lopen. Vooral de tops van Riani (ongeveer € 100,-) liepen goed. De verwerkingen zijn mooi, het heeft een prettig draagcomfort en heeft op elkaar afgestemde kleuren.”

“De broeken van High (rond de €250,-) vlogen ook de deur uit, samen met de shirts van Margittes (€99,-). Dat zijn wel toppers bij ons omdat ze van goede kwaliteit zijn en mooi verwerkt zijn. De broeken hebben een erg goede pasvorm en zijn anders dan anders door de bijzondere verwerking van bijvoorbeeld de zakken.”

Hoss

“Ik heb Hoss twee seizoenen in de collectie gehad maar dat liep toch niet helemaal goed. Het is een erg mooi merk maar ik denk dat het niet volledig bij ons past. Het is iets te bohemian en dat wordt niet begrepen. Ik heb het daarom ook niet meer ingekocht.”

Toegevoegd

“We hebben laatst wel Wolford aan het merkenpakket toegevoegd om toch wel de mooie panty’s en body’s erbij te hebben. Ik kende het merk al en het staat voor kwaliteit en klasse. Als je een Wolfordpanty hebt, dan heb je toch wel de Mercedes onder de beenmode.”

Één item per maat

“Wij zitten met onze merken in het midden-hoogsegment en richten ons op vrouw van eind twintig tot in de negentig jaar. Je merkt bij onze klant dat het niet uit maakt wat het kost, als het maar goed is en anders is dan anders. Het gaat echt om onderscheidend zijn. We hebben dan ook een bijzonder merkenpakket met veel merken die je niet overal ziet. We horen vaak van klanten dat we net een snoepjeswinkel zijn met al die mooie merken. We willen ook exclusief blijven dus daarom hebben we één item per maat liggen, van maat 34 tot 46. Daarnaast bieden we ook persoonlijk contact, advies en een kopje koffie.”

“Ik ben coupeuse van huis uit dus ik weet heel goed hoe iets in elkaar zit en hoe iets in elkaar móet zitten. Het moet gewoon goed zijn.”

Klantenbinding en samenwerking

“Wij doen veel op social media, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest. Daarnaast organiseren we ook evenementen. Soms doen we in de zaak een merkendag of een dag waar vrouwen stijl- en kleuradvies kunnen krijgen. Ook organiseren we samen met andere bedrijven in de buurt modeshows, daaraan werken dan zowel andere moderetailers mee als bedrijven uit de horeca. Ik kan zelf niet alle merken in de zaak hebben dus daarom moet je samenwerken. Mocht ik iets niet hebben, dan stuur ik de klant met alle liefde door naar een ander.”

Iloché

Nieuwstad 24
7201NP Zutphen

(0575) 515 689