TOP

Bestseller Schootbrugge Mannenmode

De mussen vallen van het dak en er wordt weinig gewinkeld. Hoe heeft Schootbrugge Mannenmode in Oldebroek de afgelopen week dan toch flink geplust?

Ondanks het mooie weer heeft eigenaar Wim van de Schootbrugge van Schootbrugge Mannenmode niets te klagen. “De afgelopen week hebben we een omzet gedraaid die 35 procent hoger lag dan in dezelfde week van vorig jaar. Vooral de hoogzomercollectie liep goed, daarnaast hebben we een aantal trouwkostuums verkocht. Dat zorgt natuurlijk ook voor een hogere omzet.” De shorts en singlets van Twinlife liepen zo goed, dat Van de Schootbrugge deze extra in wilde kopen. “Helaas was alles al uitverkocht. Ik heb wel gekeken naar een alternatief, maar er was eigenlijk geen merk dat iets vergelijkbaars aan kon bieden.”

Finetunen van de inkoop

Ook Esprit en State of Art heeft Van de Schootbrugge de laatste tijd goed verkocht. “State of Art is bij ons één van de betere merken. De marges zijn gunstig en ook de doorverkoop is heel goed.” De ondernemer uit Oldebroek is wel continu bezig met het finetunen van de inkoop. “Ik probeer steeds beter in te spelen op de behoeftes van de consument. Dat is soms lastig, omdat merken niet altijd zo snel kunnen schakelen. Ze houden vanuit budgetaire overwegingen kleinere voorraden aan, waardoor ik nu bijvoorbeeld geen extra hoogzomercollectie kan inkopen.” Als het aan Van de Schootbrugge ligt, wordt de najaarscollectie dan ook wat later uitgeleverd. “De seizoenen schuiven op, dat merken we al een paar jaar. Als we ons daar als ondernemers en merken op aanpassen, zorgen voor een beter rendement voor beide partijen.”