TOP

Berlijnse beurzen: jeans en sportfashion highlights op een rij *

Textilia’s redacteur jeans & sportfashion reisde deze week naar verschillende modevakbeurzen in Berlijn en zet de highlights daarvan op een rij.

Het was zomer in Berlijn de afgelopen dagen. En niet alleen door de zomerse temperaturen, maar ook het aanbod voor voorjaar/zomer 2017 op de verschillende beurzen als Seek, Bright, Premium, Panorama en Selvedge Run hielp flink mee aan het onmiskenbare zomerse gevoel.

Lichtblauwe denims 

Frisse, lichtblauwe denims waren bijvoorbeeld in veel collecties te zien. Effen, met borduur of uitgevoerd in een fijne witte streep.

Wemoto

Wemoto

COF Studio

C.O.F. Studio

Borduur

Borduur is sowieso een belangrijke bewerking. We zagen geborduurde figuren en teksten op bomberjacks, op jeans en in sportfashion: op de voor- en achterzijde van sweaters en jacks, de zijkanten van mouwen en op caps.

IQ Berlin

IQ+ Studio

Mavi

Mavi

Zoe Karssen

Zoe Karssen

Kimono’s

Kimono’s zagen we in alle soorten en maten. Onder meer bij het Nederlandse Daily Paper, dat op Seek tevens een capsulecollectie kleding en sneakers met sportfashiongigant Puma lanceerde. Foto’s mogen nog niet gepubliceerd worden, maar de eerste levering van een tweejarige samenwerking, staat gepland voor aankomende november.

Daily Paper

Daily Paper

Strepen 

Strepen, liefst preppy varianten als lichtblauw-wit, rood-wit of groen-wit, komen zowel in het jeans- als in het sportfashionsegment voor.

Ontour

Ontour

Retro sport 

Preppy is ook de retro sportfashiontrend. Met veel wit en primaire kleuren laten veel merken zich inspireren door classy sporten als tennis.  

70Love

70Love

Kleurrijke leggings

In jeans worden extreem flexibele denims, bedoeld voor dagelijks gebruik én om in te sporten, groter opgepakt. Opvallend zijn ook de kleurrijke leggings, die ook weer voor verschillende draagmomenten geschikt zijn.

Aimeem

Aimeem

Yeezy invloeden

De invloed van Kanye Wests Yeezy collecties is duidelijk zichtbaar in het kleurbeeld. Pastelroze is essentieel voor mannen, met verder veel (gewassen) nude- en bruintinten.

Rvlt 2

Rvlt. 

Tropical

‘Tropical’ blijft een dankbaar zomers thema. Shirts, broeken, hemden en sneakers zijn voorzien van uitbundige bloemen- en bladprints. Of soms iets subtieler, in de vorm van een badge of borduursel.

Lupe

Lupe

Levis Made  Crafted

Levi’s Made & Crafted