TOP

Berlijnse beurzen Bright en Seek gaan nauwer samenwerken

Marco Aslim en Thomas Martini, de oprichters van de street-, skate-, en boardwearbeurs vertrekken na dertien jaar. En dit heeft gevolgen voor de toekomstige richting van het platform.

“Vanaf het begin was Bright meer dan een conventioneel b2b-platform”, blikt Thomas Martini in het persbericht terug. “De community, het werken met vrienden en de basis van deze industrie, skateboarden, kunst en muziek waren altijd onze drijfveren en belangrijkste onderdelen van deze vakbeurs.”

Nieuwe koers

Het terugtreden van Brights grondleggers luidt een nieuwe koers in voor het specialistische street- en sportswearevenement, laat eigenaar de Premium Group weten. Zo gaan we een selectie van Bright-merken in de naastgelegen streetwear- en mannenmodebeurs Seek terugzien. De afgelopen seizoenen trokken de events, die sinds 2015 bij dezelfde Berlijnse vakbeurzenorganisatie Premium Group vallen, al steeds meer met elkaar op. De samenwerking tussen de Seek en Bright-teams wordt geïntensiveerd. De focus ligt hierbij om nieuwe concepten met de uitgangspunten van Bright te creëren.

Bright

Bright startte in 20015 in het Duitse Frankfurt met 50 merken en 500 bezoekers. Vijf jaar later verhuisde het platform naar Berlijn, waar het 250 merken presenteerde en 5.000 bezoekers trok. Deze aantallen wist de beurs de afgelopen jaren te verdubbelen.