TOP

Bellissima vraagt faillissement aan

Damesmerk Bellissima, onderdeel van Vanad Fashion is failliet. Waar het mis is gegaan, wil het bedrijf op dit moment niet mededelen.

Esther de Bruin, woordvoerder namens mede-aandeelhouder Vanad Fashion: “Graag geef ik wanneer mogelijk een toelichting, maar juist in het belang van een mogelijke doorstart kunnen we daar in dit stadium nog niets over melden. De curator onderzoekt op dit moment de mogelijkheden, en wij willen dit proces niet belemmeren. Daarom kunnen we in dit stadium geen verdere uitspraken doen.” Wat er met de orders en leveringen van Bellissima gaat gebeuren is nog niet bekend.

De Bruin benadrukt dat de overige bedrijfsonderdelen van Vanad Fashion door het faillissement niet belemmerd worden in het voortzetten van hun werkzaamheden. “Ons merk Color Sprinkles boekt goede resultaten met haar eerste Fall collectie, die op de Premium in Berlijn en op de Modefabriek gepresenteerd werd, en zet haar groeiambities dan ook onverminderd voort. Dit geldt ook voor ons productiecentrum in Hangzhou, China.”

Bellissima is opgericht in de jaren ’70 en is sinds begin 2009 onderdeel van Vanad Fashion.