TOP

Faillissement Bellamy Gallery, genomineerden Shopping Awards en Wendy van Dijk voor Shabbies

Het duurzame modemerk Bellamy Gallery is failliet verklaard, maar er is goede hoop op een doorstart. De Stichting Shopping Awards heeft alle genomineerden voor de publieksprijzen bekend gemaakt. En Shabbies Amsterdam en Wendy van Dijk lanceren hun eerste collectie. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 9 maart 2023.

Beeld: Shabbies Amsterdam

Bellamy Gallery failliet

Het duurzame modemerk Bellamy Gallery is op dinsdag 7 maart 2023 failliet verklaard door de rechtbank Noord-Holland. Bellamy Gallery heeft eigen winkels in Haarlem, Utrecht, Den Bosch en Maastricht, plus een webshop. De kleding is daarnaast te koop bij een tiental retailers in Nederland. Over de oorzaak van het faillissement is nog niks bekend. Curator Erik Sweep van Oomen & Sweep Advocaten in Haarlem zegt in een persbericht momenteel de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken. De winkels blijven vooralsnog open, de webshop is wel tijdelijk gesloten. Er is volgens het persbericht veel belangstelling om de activiteiten van Bellamy Gallery over te nemen. De komende periode zal door de curator met geïnteresseerde partijen worden gesproken. Verder doet hij nu nog geen mededelingen.

Tweede editie Week van de Stenen Winkel

Van 8 tot en met 14 mei is de tweede editie van de Week van de Stenen Winkel. Doel is de lokale winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Vorig jaar namen ruim 3000 winkels in Nederland en België deel aan Week van de Stenen Winkel. Initiatiefnemer Marian Bekkers heeft ook voor deze editie retailexperts gestrikt die deelnemende winkels van tips voorzien om van de week een succes te maken op de winkelvloer. Dit jaar zijn er Masterclasses van onder anderen Chantal Riedeman, Mirjam van Rees en Michèle van Wambeke.

“De Masterclasses waren afgelopen jaar een belangrijk element in de voorbereiding: heel wat winkels hebben mede dankzij die Masterclasses tijdens de Week van de Stenen Winkel hoge omzetten gerealiseerd”, zegt Bekkers. Winkels kunnen zich tot en met 25 maart via de website gratis aanmelden voor deelname. Bij deelname ontvangt iedere winkel toegang tot een lesplatform met de Masterclasses van negen retailexperts en een gratis promopakket om de Week van de Stenen Winkel te promoten bij klanten.

Genomineerden Shopping Awards

De Stichting Shopping Awards heeft alle genomineerden voor de publieksprijzen van de Shopping Awards bekend gemaakt. De genomineerden voor de vakprijzen waren al bekend. Op 23 maart is de prijsuitreiking tijdens het Shopping Awards gala bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het is de21e keer dat de awards worden uitgereikt aan de beste webwinkels van Nederland. De stichting is in 2001 opgericht en heeft als doelstelling het organiseren en financieren van onafhankelijke award-verkiezingen voor de digital commerce branche. De Shopping Awards worden uitgevoerd door Stichting Shopping Awards en BBP Media en mede mogelijk gemaakt door Thuiswinkel.org.

De genomineerden in de modecategorieën zijn :

Dames- & Herenmode: Rico Moda, Studio Anneloes en Suitable

Baby- & Kindermode: HappyBear Diapers, Noppies en Zeeman.com

Ondermode & Lingerie: Annadiva, Golden Ass en ToffeSokken.nl

Mode Accessoires: Brilletjes.nl en Zonnebrillen.com

Juweliers: My Jewellery, Ti Sento – Milano en Zhen Zhu                           

Schoenen: Barefoot and More, Shoesme en TopShoe

Sport & Vrije Tijd: FuturumShop.nl, Orangefit en Protest.eu

(mode)Warenhuizen: Only for Men, Otto en Wehkamp 

Wendy van Dijk maakt collectie met Shabbies

Schoenenlabel Shabbies Amsterdam en presentatrice Wendy van Dijk lanceren hun eerste capsulecollectie geïnspireerd op Wendy’s favoriete eiland Ibiza. De collectie omvat leren schoenen met en zonder studs, een paar slippers en twee modellen tassen in de kleuren taupe en zwart. Alles geheel in de stijl van Wendy en Shabbies. “Ik ben supertrots op mijn eerste eigen schoenen- en tassencollectie Shabbies by Wendy. Ik heb de items samen met het team van Shabbies ontworpen en ik denk dat we elkaar goed aanvullen. Ik wilde er graag een Ibiza- look & feel in en dat is vooral: relaxed en hippie chique. Ibiza is het eiland waar je met je slippers overal gezien kan worden en die je voor de avond omruilt voor de comfortabele hippie laarsjes met studs”, zegt Wendy van Dijk in het persbericht. De Shabbies Amsterdam by Wendy-collectie is vanaf vandaag te koop via de webshop van Shabbies Amsterdam en bij verschillende verkooppunten.

Faillissement voor Gaïa Gaïa

Op 8 maart 2023 is Gaia Gaia B.V. in Amsterdam door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard, meldt Faillissementsdossier. Als curator is aangesteld Bianca Brand van Blauw Tekstra Uding Advocaten in Amsterdam. Gaïa Gaïa werd in september 2019 opgericht door Quince en Zoe Karssen, het duo achter het voormalige T-shirtmerk Zoe Karssen. Dat merk ging in maart 2019 failliet, maar werd overgenomen door Fashion Invest. De oprichters gingen niet mee naar de nieuwe eigenaar. In maart 2020 lanceerden ze tijdens de Amsterdam Fashion Week een nieuw vrouwenmodelabel onder de naam Gaïa Gaïa. Het merk maakte shirts en sweats van hoogwaardige kwaliteit met een casual en vrouwelijke signatuur, door het merk laidback luxury genoemd. Gaïa Gaïa werkte niet met seizoenscollecties, maar met korte termijn drops. Het merk was te koop via de eigen website, die inmiddels uit de lucht is. Het bedrijf had twee medewerkers in dienst.