TOP

Beleggers tonen meer interesse in winkelvastgoed

Door de goede ligging van winkelcentra in Nederland tonen beleggers steeds meer interesse in winkelvastgoed. Dit blijkt uit het rapport Europese Retail Real Estate van vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle.

Uit het rapport blijkt dat de toenemende interesse in winkelvastgoed vooral gericht is op beleggingen in winkelcentra. “Een winkelcentrum zit vaak op een locatie waar veel mensen wonen, werken en winkelen, vertelt Richard Dallinga, Directeur Retail bij Jones Lang LaSalle Nederland. “Hierdoor heeft een centrum een belangrijke functie voor de omgeving. Er komt ook niet snel een winkel leeg te staan en als een ondernemer besluit de deuren van zijn pand te sluiten, dan zit er snel weer een nieuwe retailer in.”

Kantoren en B/C-locaties moeilijker
Dallinga ziet vooral een toename van beleggen in winkelpanden die gevestigd zijn op A-locaties. “Kantoren liggen vaak op B- en C-locaties en dit blijft lastiger”, aldus Dallinga. “Bovendien zijn retailers vaak actiever doordat er steeds nieuwe partijen bijkomen. Ik denk ook dat de interesse in winkelvastgoed hierdoor de komende jaren zal stijgen en investeren in kantoren afneemt.”

Stijging 90 procent
Het totaal aan investeringen in winkelruimte in Europa bedroeg in de eerste drie maanden van dit jaar 15,2 miljard euro. Dit is een stijging van meer dan 90 procent vergeleken met de 7,8 miljard euro van 2009. In Nederland werd er tot en met september 2010 voor ruim 1,3 miljard euro in Nederlandse vastgoed belegd.