TOP

Bäumler in gesprek met financierders over doorstart

Het Duitse mannenmodebedrijf Bäumler AG, dat in de tweede week van september uitstel van betaling aanvroeg, is in gesprek met investeerders en financierders. Volgens de voorlopige curator Martin Prager zijn deze gesprekken positief.

Op dit moment praten de partijen over het financieren van de lente- en zomercollectie van 2010. Ook geeft Martin Prager aan dat er zich potentiële investeerders hebben gemeld. Aan het einde van volgende week zal er meer duidelijkheid zijn over de voorgang van de gesprekken.

Waarom?
Begin deze maand berichtte wij over de onenigheid die was ontstaan tussen de financierders en verschillende eigenaren van Bäumler (EOS, Credit Suisse International en GMAC Bank). Zij zouden het niet eens zijn over de te voeren koers en de te nemen investeringen, waarna ze de geldkraan dichtdraaiden. Met een surseance van betaling tot gevolg.

Met meer dan 200 verkooppunten is Bäumler ook een belangrijke speler op de Nederlandse mannenmodemarkt. De merken van Bäumler, waaronder Féraud, Kaiser Design en Cerruti 1881, worden in Nederland vertegenwoordigd door de Enthoven Fashion Group. Leon Enthoven reageerde begin september nog op onze website over de uitstel van betaling.