TOP

Amy’s collectie voor Fred Perry bijna uitverkocht

De collectie van Amy Winehouse voor Fred Perry was na haar overlijden binnen korte tijd volledig uitverkocht op de webshop van het modemerk. In de Fred Perry store in Amsterdam zijn nog enkele items te koop.

Amy Winehouse had zich eind vorig jaar aan kledingmerk Fred Perry verbonden voor haar eigen kledinglijn. Haar eerste twee collecties (winter 2010/2011 en zomer 2011) werden door beide partijen gezien als een succes; wrang genoeg gaf haar overlijden eind juli de verkoop van de zomercollectie een extra impuls. Op de webshop van Fred Perry is inmiddels alles uitverkocht, bij Asos.com zijn nog enkele stuks te koop en op Ebay worden items uit Amy’s eerste twee collecties doorverkocht.

Shawltjes

In de Fred Perry Store in de Negen Straatjes in Amsterdam hangen nog enkele stuks van Amy Winehouse. Volgens een verkoper van de winkel is er geen echte stormloop ontstaan na haar dood, maar kreeg de verkoop wel een impuls. “Het waren dan wel meer de kleine dingetjes die werden aangeschaft, zoals shawltjes of tasjes. We hebben nu nog een aantal items hangen, zoals jassen en jurkjes.”

Toestemming

De collectie van Amy Winehouse en Fred Perry voor komende winter was al klaar en die komt naar alle waarschijnlijkheid gewoon in de verkoop, mits haar familie het merk daarvoor toestemming geeft.