TOP

Puma is nu officieel een Europese corporatie

Sportlifestylemerk Puma richt haar blik op de toekomst. Om het bedrijf in de gewenste richting te laten groeien heeft het bedrijf zich nu officieel laten registreren als een Europese corporatie en gaat het verder onder de naam Puma SE.

Nu Puma is getransformeerd in een SE (Societas Europaea) zal de participatie van Puma’s werknemers sterker meewegen in de ‘European Corporation’. De ‘European Corporation’ is een juridisch platform voor bedrijven in verschillende lidstaten van de Europese Unie. Naast de nationale ondernemingsraden in Puma’s dochterondernemingen, zal Puma SE ook een SE ondernemingsraad krijgen. Een panel van 30 vertegenwoordigers van werknemers uit 26 landen zal de rechten van de Europese werknemers met betrekking tot informatievoorziening en -raadpleging in de gaten houden.

Functieveranderingen
Naast de naamsverandering vinden er ook een aantal functieveranderingen bij Puma plaats. De 32-jarige Franz Koch is met onmiddellijke ingang ceo geworden. Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest als voorzitter en Puma’s AG ceo zal Jochen Zeitz (48) een nieuwe uitdaging aangaan en als voorzitter van de administratieve board van Puma SE zijn carrière voortzetten. Jochen zal tevens de PPR’s Sport & Lifestyle divisie gaan leiden.