TOP

Amsterdenim opent winkel bij de Dam


Amsterdenim betrekt 12 juli een winkel aan de Dam in Amsterdam. “Een perfect visitekaartje”, zegt directeur Ewout Key Rameijer.

Amsterdenim betrekt de eerste verdieping van Dam 10, boven Naked Espresso. Het merk kleedt het personeel van de koffiebar al. “Zij vonden ons verhaal leuk”, vertelt Amsterdenim directeur Ewout Key Rameijer. “Er was een goede klik en toen bleek de eerste etage beschikbaar. Een prachtkans voor Amsterdenim om zich op deze toplocatie te profileren.” 

 

Kansen

 De ruimte is met zo’n 25m2 beperkt, maar Rameijer ziet alleen maar kansen. “We kunnen lang niet alles van de collectie laten zien, maar we zijn vijftig meter verwijderd van De Dam. Een perfect visitekaartje. Het draait niet alleen om de verkoop, maar om de aanwezigheid van Amsterdenim op deze belangrijke locatie. Ik denk dat dit heel goed is voor onze naamsbekendheid en uitstraling. Daarbij hebben we geweldig zicht op het Paleis. Daar gaan we natuurlijk gebruik van maken. En er zijn zeven ramen tot onze beschikking waar we rolgordijnen met het Amsterdenim-logo plaatsen.”

 

Pop-up shop

In 2017 was Amsterdenim ook al te vinden in de buurt van de Dam. Toen trok het enkele weken in een pop-up shop. Het merk is sinds vorig jaar ook verkrijgbaar via een shop-in-shop in de Marlboro Classics-winkel in het nabijgelegen winkelcentrum Magna Plaza. Rameijer: “Een van onze beste verkooppunten, wekelijks bestellen zij een flink aantal broeken na.”

De officiële opening van de nieuwe Amsterdenim-winkel staat gepland voor eind augustus, begin september. 

 

Amsterdenim op de dam