TOP

Amsterdamse denimwinkel Scotch & Soda krijgt circulaire update

In de week van Kingpins en de Amsterdam Denims Days presenteert Scotch & Soda de nieuwe look van denim- en jeanswinkel Amsterdams Blauw in de 9 Straatjes. Met meer blauw en meer aandacht voor herstel en hergebruik van kledingstukken, waarmee de winkel een ‘unieke denimbestemming’ moet worden.

Foto’s: Scotch & Soda

De jeans- en denimwinkel van Scotch & Soda aan de Berenstraat 15 in Amsterdam, die geheel is gewijd aan sublabel Amsterdams Blauw, is in een fris jasje gestoken. Samenvattend is de vestiging in de 9 Straatjes een stuk ‘blauwer’ geworden. Nieuw zijn onder meer de hemelsblauwe paskamers met gordijnen van spijkerstof en het jeansblauwe tapijt. De winkel moet een ‘unieke denimbestemming’ worden, meldt het modemerk in een persbericht.

Reparatie en upcycling

Om make-over te vieren lanceert het Amsterdamse modelabel samen met toeleverancier Denim Village een speciale capsulecollectie, die is gemaakt van reststoffen. Deze Eternal Blauw-lijn bestaat uit tien stijlen – voor mannen, vrouwen en uniseks – die in een beperkte oplage van 99 stuks worden uitgebracht en exclusief in de winkel te koop zijn. Klanten kunnen hier voortaan ook terecht voor de nieuwe Blauw Repair-dienst, Scotch & Soda’s eerste reparatieservice voor kleding. Die is opgezet in samenwerking met Makers Unite, een Amsterdams textielproductiebedrijf dat werkgelegenheid biedt aan creatieven met een migratieachtergrond.

Voetafdruk verkleinen

De initiatieven maken deel uit van Scotch & Soda’s missie om de milieuvoetafdruk van hun denim te verkleinen. Het merk wil zijn energie- en waterverbruik terugbrengen, minder nieuwe materialen gebruiken en meer inzetten op upcycling. Daartoe vroeg Scotch & Soda studenten van de Jean School in Amsterdam om tien nieuwe creaties én een aantal laptoptassen te ontwerpen, die zijn gemaakt van afgedankte- en restcollecties en eveneens in de Amsterdams Blauw-winkel te koop zijn.